Festival reddet på målstregen: Vi fortsætter med nye kræfter

Festival reddet på målstregen: Vi fortsætter med nye kræfter
Der er gerne proppet med mennesker i uge 29 i Allinge på grund af musikfestivalen, og mange tilkender, at de gerne vil komme igen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 19. NOV 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
19. NOV 2023 • 15:30

Sandvig Musikfestival blev efter alt at dømme reddet på et krisemøde, hvor nye personer meldte sig til at tage over.

Foreningen Sandvig havde, som tidligere omtalt i Tidende, indkaldt til stormøde i Rådstuen i Sandvig søndag formiddag i et forsøg på at få de erhvervsdrivende og de lokale på banen og forhåbentlig redde den succesfulde Sandvig Musikfestival i uge 29.

Krisemødet skyldtes, at flere af foreningens nøglepersoner ønsker at stoppe som frivillige, deriblandt parret Elsebeth Fermann og Claus Larsen, som siden første festival i 2012 har haft ansvaret for programmet.

Men efter krisemødet med knap 20 deltagere fortæller Claus Larsen til Tidende, at han er overbevist om, at festivalen står til at fortsætte.

– Der er kommet en ny gruppe, som vil forsøge at få musikfestivalen til fortsat at fungere, siger han.

– Så jeg er meget fortrøstningsfuld, og jeg tror faktisk 100 procent på, at festivalen fortsætter.

De vil simpelthen tage over efter Elsebeth og dig?

– Ja. Og ved de første møder vil Elsebeth og jeg også deltage og dele ud af vores erfaringer, så på den måde regner vi med, at der igen næste år vil være musikfestival i uge 29 i Sandvig, siger Claus Larsen.

I første omgang vil han ikke sætte navn på de tre, der har meldt sig til gruppen og vil tage over, men oplyser i øvrigt, at der muligvis kommer yderligere et fjerde medlem.

Det vidner vel om Elsebeths og dit store arbejde, at der skal tre-fire personer til at tage over fra jer?

– Ja, vi har jo altså haft mange gode hjælpere, men man kan sige, at vi har været ansvarshavende. Og det er så også det, den nye gruppe skal være.

Opera

Musikfestivalen i Sandvig bliver betraget som et stort aktiv for byen, idet den skaber masser af liv i uge 29, og den bæres stort set udelukkende igennem af frivillige kræfter. Elsebeth Fermann og Claus Larsen har gennem årene sørget for at booke artister og fordele dem på byens scener, ligesom de i samarbejde med andre frivillige har forhandlet de sponsorater på plads, som muliggør festivalen.

Det er også parrets fortjeneste, at der i 2020 kom opera på programmet.

Rie Hansen, formand for Foreningen Sandvig, har tidligere forklaret i Tidende:

– Vi har ikke problemer med at få frivillige i selve uge 29. Det er aldrig noget problem at få nogen til at sælge øl og kaffe og sætte op og pille ned. Men vi mangler en ny tovholder, for der er virkelig mange ting, som Claus og Elsebeth har løftet i fællesskab.