Emilie vinder talentpris i Cannes

Emilie vinder talentpris i Cannes
Den 28-årige bornholmer er født i Rønne og opvokset i Hasle og bor nu i København. Privatfoto
NOTITS | 25. MAJ 2023 • 19:51
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
25. MAJ 2023 • 19:51

Emilie Koefoed Larsens film, Norwegian Offspring, vandt torsdag aften vundet hovedprisen i talentkonkurrencen La Cinef til Cannes-festivalen.

Emilie Koefoed Larsen er manuskriptforfatter på filmen, som er hendes afgangsfilm efter fire år på Filmskolens manuskriptlinje.

Filmen er samtidig den eneste skandinaviske kortfilm på hele festivalen.

Emilie Koefoed Larsen drømmer nu om at lave sin første spillefilm. Det fortalte hun for en måned siden, da hun var Dagens Navn i Tidende.

– Jeg har en meget stor plan om at lave min første spillefilm til biografen. Det er vildt sjovt at forestille sig en masse mennesker sidde i biografen og læne sig tilbage og spise popcorn, mens de ser en film, som jeg har lavet.

– Jeg arbejder med en idé til en spillefilm, men det er noget, som jeg holder lidt for mig selv. Det er stadig tidligt i udviklingen, men der vil være temaer fra min afgangsfilm, der vil komme til at gå igen, fortalte hun og afslog ikke, at hun også kunne finde på at lave en spillefilm på Bornholm.

– Det vil jeg ikke udelukke. Jeg har faktisk allerede lavet to film, der foregår på Bornholm, og jeg er selvfølgelig meget formet af at være vokset op på Bornholm. Jeg ved ret meget om at leve i udkanten, og jeg kan se, at mange af mine ideer udspiller sig der.