Emilies film skal til Cannes – nu vil hun lave spillefilm til biografen

Emilies film skal til Cannes – nu vil hun lave spillefilm til biografen
Privatfoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 26. APR 2023 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
26. APR 2023 • 19:00

Emilie Koefoed Larsen slutter fire år på Filmskolen af med at få sin afgangsfilm udtaget til Cannes-festivalen i maj. Hendes film, Norwegian Offspring, er den eneste skandinaviske kortfilm på hele festivalen, og selvom hun håbede på det, havde Emilie og resten af hendes filmhold ikke turdet at tro på, at filmen kunne drive det så vidt.

Hvordan har du det lige nu?

– Jeg har det rigtig godt. Men jeg har nu vidst, at vores film var blevet udtaget til Cannes lige siden februar. Det har bare været meget hemmeligt.

Hvordan reagerede du, da hørte, at filmen var blevet udtaget?

– Jeg blev vildt glad og også overrasket. Jeg havde aldrig turdet at tro, at vi skulle slutte af på Filmskolen med at få vores afgangsfilm med på en så stor filmfestival. Det er virkelig vildt, og jeg er glad og stolt på hele holdets vegne.

Havde du overhovedet haft i tankerne, at din film kunne blive udtaget til Cannes-festivalen?

– Der bliver lavet seks afgangsfilm på Filmskolen nu, og alle havde sendt deres film ind. Så jeg havde håbet, men jeg havde ikke troet på det.

– Det bliver den eneste kortfilm fra Skandinavien på hele festivalen, og det kunne jo også have været en film fra en af de andre skandinaviske filmskoler. Så det er virkelig stort.

Hvor længe vil du være i Cannes, og hvad er dine planer, mens du er dernede?

– Vi tager derned den 17. maj, og meningen var så egentlig at tage hjem igen den 22. maj. Men nu hvor vores film er kommet med på festivalen, har vi ændret vores rejseplaner, så vi bliver dernede til den 26. maj.

– Nu har jeg ikke prøvet det før, men jeg går ud fra, at vi skal mingle med filmskabere, netværke og holde nogle møder. Og bare gå lidt rundt og snakke med folk.

– Vejret kan godt være lunt og behageligt i Cannes på den tid af året, så der kan måske også blive plads til en afslappende dukkert.

Hvad kan du fremadrettet bruge det til, at du nu skal til Cannes med en film?

– Jeg er spændt på, om det får en virkning. Men jeg håber, at det giver folk ekstra lyst til at se vores film, og at flere vil tale med holdet bag filmen og mig om tankerne bag filmen. Men det er ikke til at sige endnu.

Hvad handler dine næste planer om?

– Jeg har en meget stor plan om at lave min første spillefilm til biografen. Det er vildt sjovt at forestille sig en masse mennesker sidde i biografen og læne sig tilbage og spise popcorn, mens de ser en film, som jeg har lavet.

– Jeg arbejder med en idé til en spillefilm, men det er noget, som jeg holder lidt for mig selv. Det er stadig tidligt i udviklingen, men der vil være temaer fra min afgangsfilm, der vil komme til at gå igen.

Kommer du også til at lave en film, der foregår på Bornholm?

– Det vil jeg ikke udelukke. Jeg har faktisk allerede lavet to film, der foregår på Bornholm, og jeg er selvfølgelig meget formet af at være vokset op på Bornholm. Jeg ved ret meget om at leve i udkanten, og jeg kan se, at mange af mine ideer udspiller sig der.

Emilie Koefoed Larsen
28 år, studerende på Filmskolens manuskriptlinje.
Født i Rønne, vokset op i Hasle.
Bor i København.