Efter turbulent år: Nu er formanden glad

NYHED | ABONNENT | 29. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. MAR 2023 • 15:30

2022 var et fredsommeligt, fint og fornøjeligt år i Svaneke Kunst- og Kulturforening efter afskeden med Svanekegården.

Efter en turbulent periode med først corona og siden et endeligt farvel til Svanekegården har roen atter indfundet sig i Svaneke Kunst- og Kulturforening. Foreningen har fået ny base og nyt logo, og den har arrangeret koncerter, forfattermøder og kunstudflugter. Kort sagt har den kunnet koncentrere sig om det, den er til for: at inspirere og medvirke til at fremme og udbrede kunst og kultur på Bornholm.

– Derfor er det også med ro i sjælen og smil på læben, at jeg på bestyrelsens vegne konstaterer, at 2022 har været et helt igennem fredsommeligt, fint og fornøjeligt år, opsummerede formand Vibeke Eskesen det på foreningens generalforsamling.

Den foregik i Kulturhuset Frem, hvor foreningen har sin base nu.

– Vi er blevet vel modtaget, og det siger vi tak for. Vores fantastiske frivillige, der passede udstillingerne, er fulgt med og gået aktivt ind i det, som vi nu holder på med, og det er vi glade for, sagde formanden til de 65 deltagere i generalforsamlingen.

Vibeke Eskesen så tilbage på et år med kyndelmissekoncert, forfattermøder, foredrag og foreningens 20 års fødselsdag, hvor skuespiller Preben Harris og journalist Georg Metz deltog.

En formand er ikke en forening

2022 bød også på kunstudflugt, der er et nyt tiltag i Svaneke Kunst- og Kulturforening. Foreningen har i sine første 20 år gået på to ben: arrangementer og udstillinger. Da foreningen forlod Svanekegaarden, efterlod den udstillingerne, og det er besluttet ikke at genoptage dem. Samtidig ønsker foreningen af retfærdiggøre hele sit navn.

– Vi besluttede os for at finde ud af, om der mon ville være interesse for nogle kunstudflugter. Og det viste sig, at det var der, fortalte Vibeke Eskesen.

Det blev til besøg på Sjøgaarinj i Rønne og et møde med Malene Ringvad, der fortalte om det afdøde dansk-franske kunstnerpar Else Raasum og Jean Moreaux.

Vibeke Eskesen har været formand i 15 år, men en formand er ikke en forening, understregede hun. Den består først og fremmest af medlemmerne og dernæst af bestyrelsen. Et konkret eksempel er, at bestyrelsesmedlemmerne Lone Schiøtz Nielsen og Dennis Støvring har kreeret foreningens nye logo, og suppleant Svend-Erik Nielsen har lavet den nye hjemmeside.

Bestyrelsen

Svaneke Kunst- og Kulturforenings bestyrelse

Formand Vibeke Eskesen

Næstformand Dennis Støvring

Kasserer Gudny Nielsen

Referent Jette Spangsby

Medlem Jørgen Badsted

Medlem Thea Riis Pedersen

Medlem Lone Schiøtz Nielsen

Suppleant Svend-Erik Nielsen

Suppleant Mette Zacho