Efter tre måneder lukket: Kirke åbner igen

Efter tre måneder lukket: Kirke åbner igen
Arkivfoto
NYHED | 13. NOV 2023 • 19:00
NYHED
13. NOV 2023 • 19:00

Tilløbet til at få igangsat renoveringen var lang, men nu er arbejdet overstået, og Sct. Knuds Kirke er klar til at åbne dørene igen. 

Sct. Knuds Kirke er nu klar til åbne dørene igen.

Det sker efter tre måneder, hvor kirken har gennemgået en større indvending renovering, og man har derfor i perioden haft flyttet gudstjenesterne til Indre Missions Hus i Rønne. Det har fungeret rigtig godt, men for flere kirkegængere har det velkendte kirkerum også en betydning, bemærker Sct. Knuds Kirke i en pressemeddelelse.

Genåbningen bliver markeret med en åbningsgudstjeneste søndag den 19. november klokken 10.30.

"Efter cirka tre måneder, hvor loft er malet og vægge kalket, slår kirken døren op til et flot og indbydende kirkerum, hvor lys og farver får det hele til at stråle," lyder det i meddelelsen til pressen, der fortsætter:

"Menighedsrådet, præst og kirkepersonale glæder sig til igen at tage det velkendte kirkerum i brug og håber, at der kommer til at emme af liv i en fyldt kirke, og menigheden vil være lige så glade for resultatet."

Lang proces

Det har været en længevarende proces for Sct. Knuds Kirke at få lov til at gennemføre den indvendige renovering, hvor man i første omgang fik afslag på dele af renoveringen på baggrund af Nationalmuseets vurdering.

Men efter en besigtigelsesrapport fra Nationalmuseets kalkkonservator og en ny ansøgning, lykkedes det at kunne få igangsat arbejdet tilbage i midten af august.

– Vi synes da næsten, at det er lidt skidt, at det tager så lang tid, før vi kan få en afgørelse. Men der er jo så få, der kan lave det her, og kirken fungerede jo, mens vi ventede. Så vi har brugt den helt som normalt, fortalte kirkeværge i Knudsker, Ingolf Hansen, til Tidende, da arbejdet skulle til at begynde.

Med arbejdets afslutningen ser menighedsrådet nu frem til, at man forhåbentlig kan undgå at skulle flytte flere gudstjenester i den nærmeste fremtid.

"Menighedsrådet håber, at det omfattende arbejde ikke mindst tilløbet dertil med lang ventetid for at få godkendelser i orden betyder, at man i mange år får glæde af det gode håndværk, der er blevet udført. Samarbejdet med håndværkerne har været en fornøjelse, og alt arbejde har forløbet efter den aftalte plan, lyder det i pressemeddelelsen.