– Præcis! Og her på Bornholm har vi mulighed for at være lidt mere originale og gøre tingene på vores egen måde. Jeg behøver ikke at følge alle de traditionelle regler og standarder for at drive en restaurant. Det er det, der betyder noget for mig. Så derfor synes jeg ikke, det er så krukket.
Claus, du havde en lille misforståelse med opskriften på fiskefrikadeller. Hvad skete der?
– Ja, det var lidt pinligt faktisk. Jeg troede, jeg havde opskriften på de berømte fiskefrikadeller fra Kowsky, men det viste sig, at jeg tog fejl. Den opskrift, vi har er fra Henning, der havde røgeriet før mig. Men Niels Kowsky og jeg fandt ud af det, og jeg rettede mit opslag med det samme.
Du er jo en meget dygtig kogemand, så hvorfor laver du ikke bare dine egne fiskefrikadeller – Claus C.V. Jørgensens opskrift?
– Jeg har prøvede at lave de fiskedeller, som vi lavede, da jeg var i lære på Boserups Kærlighed. Det var med en souffléfars, og dengang gik de som varmt brød, men der er ikke nogen, der vil have dem her. Jeg måtte gå tilbage til de gamle opskrifter, og det viste sig, at Hennings opskrift fungerede godt for mig.
Claus har så meget på hjerte, så vi fortsætter med mere fra kogemanden i næste uge.