Damen med de blå tænder tager turen til Bornholm

NOTITS | 4. OKT 2023 • 19:00
Af:
Torben Østergaard
NOTITS
4. OKT 2023 • 19:00

Folketeatret har sendt endnu en turneforestilling ud i landet, og tirsdag den 10. oktober lander den på Rønne Teater, oplyser Teaterforeningen Bornholm i en pressemeddelelse, som også fortæller, at der er tale om forestillingen "Damen med de blå tænder".

Damen, der spiller damen med de blå tænder, er Lotte Horne, og figuren er kendt fra tv, hvor hun skabte den sammen med den bornholmske filminstruktør Lotte Svendsen til satireserien "Emma's dilemma" på DR TV.

I nærværende forestilling fylder damen rundt, hvilket naturligvis skal fejres med en udsøgt vinmenu i den gamle herskabslejlighed i Kongens København.

På gæstelisten står rækken af venner og bekendte, livsvidner til hendes intense og kompromisløse færd som frontkæmper og sandsigerske – gennem årtier!

Intet forløber dog som planlagt, afbuddene tikker ind, og kun selvransagelsen banker på døren.

Ved sin side har damen sin tjenende åndsfælle, som ud over at agere mundskænk netop har oprettet en profil på Elitedaters ...

Aftenen bliver, til stor irritation for ejendommens lydfølsomme persongalleri, højlydt og humørfyldt våd. Intet er for stort eller for småt til at komme på bordet, når de to ruller sig ud.

Pressen skrev blandt andet om forestillingen:

"Man ligger flad af grin. Vi får det satiriske bid, de pinlige misforståelser, vi får elegant sprogbehandling og vidunderlige bifigurer".

Det er Lotte Svendsen, der har skrevet manuskriptet.

Medvirkende er Mette Horn, Torben Steno, Christiane Bjørg-Nielsen og Sophie-Marie Jeppesen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Mandagens anbefaling er nem. Efter kl. 06 er prisen stabil resten af dagen på omkring 2,50 kr./kWh alt inkl., hvis du altså lige springer kogespidsen (17-21) over. Læg mærke til, at kogespidsen langsomt nærmer sig 4,00 kr./kWh. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.15.

Bornholms energi og forsyning