Bredere musikalsk indhold kan redde ØstersøJazz

Bredere musikalsk indhold kan redde ØstersøJazz
Det ser ud til at der fortsat vil kunne være være musikfestival i Nexø en gang om året. Foto: Allan Rieck
MUSIK | NEXØ | ABONNENT | 1. NOV 2021 • 15:30

En årlig musikfestival vil fortsat være en del af Nexøs kulturliv, forventer Svend-Erik Nielsen, formand for foreningen ØstersøJazz.

I 25 år har foreningen årligt arrangeret jazzfestival i byens gader, men i oktober meldte foreningen ud, at kommer der ikke nye kræfter til foreningen, så risikerede Nexø og Bornholm at miste festivalen, der i 25 år til den årlige festival har budt på gratis koncerter i byens gader over flere dage.

Foreningen havde derfor indkaldt til et krisemøde om foreningens fremtid, og det giver nu håb om, at festivalen kan fortsætte.

– Indledningsvist så det ikke så godt ud, da der kun kom to nye til mødet. Men de viste sig at være meget entusiastiske og har venner, som også gerne vil hjælpe, fortæller Svend-Erik Nielsen.

Efterfølgende er han blevet kontaktet af tre andre, der også gerne vil arbejde aktivt for at bevare festivalen.

– Så alt i alt endte det rigtig godt, og vi var fulde af fortrøstning, da vi gik derfra, siger formanden, som nu er næsten sikker på, at musikfestivalen fortsætter i en eller anden form.

ØstersøJazz har generalforsamling den 18. november, og her vil tre af de siddende bestyrelsesmedlemmer gerne trække sig. Og det er nødvendigt for festivallens fremtid, at nye kræfter så vil tage over.

– To af os har været med i 26 år. Selv har jeg været med i 10 år og står for at skulle flytte fra øen. Derfor er det nødvendigt med yngre kræfter i bestyrelsen.

Bredere musikalske

Foreningens bestyrelse har signaleret, at festivalen måske skal være bredere rent musikalsk.

– Der kom vi ikke frem til nogen konklusion på mødet, men det lød som om, der er interesse for at udvide musikprofilen, og måske også at give festivallen et nyt navn, fortæller Svend-Erik Nielsen.

Det vil være op til en ny bestyrelse, hvordan festivalen skal se ud for fremtiden.

Generalforsamlingen er den 18. november på Møbelfabrikken i Nexø.

ØstersøJazz i Nexø blev dannet i anledning af Nexø bys 650 års jubilæum i 1996. Ud over sommerfestivalen har foreningen også afviklet en række vinterarrangementer og kirkekoncerter.