Bank tre gange – og så var der udsolgt på en formiddag

Bank tre gange – og så var der udsolgt på en formiddag
De 220 deltagere til Ældre Sagen Bornholms arrangement fyldte godt op i hotellets festlokaler. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 19. NOV 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
19. NOV 2023 • 19:00

Ældre Sagen Bornholms arrangement lørdag på Hotel Balka Strand med Klaus & Servants var et tilløbsstykke med totalt udsolgt.

Det er ikke nødvendigt at banke tre gange med et kosteskaft i hverken et loft eller på hoveddøren for at komme ind på Hotel Balka Strand her lørdag eftermiddag.

Næh, man åbner da bare døren, tørrer behørigt skoene af på måtten, passerer gennem receptionen og foyeren og værsgo, så er der et et leben af mennesker i gemytlig snak under lavmælt latter og vennesæl gemytlighed, inklusive lidt puffen oppe ved buffeten i de fyldte festlokaler.

Dét forstår man godt, for lidt skubben hører sig da til, når risalamanden er stillet frem, især når der er så mange mennesker, at en venlig kvindestemme over højttaleren med mellemrum forklarer, hvilke borde der nu er velkomne til at forsyne sig. Det kan uvægerligt give lidt nerver på ved tanken om, at der bliver udsolgt, inden man når frem til fadene. Lad mig komme til, nu!

Nå, det ser ud til, der er styr på sagerne, og mon ikke der er rigeligt af den klassiske risdessert med kirsebærsauce så sød som den søde juletid?

Men noget helt andet er, at når Tidende er mødt op i spændt forventning, så er det lidt ærgerligt, at orkestret ikke spiller nu og her, men har gjort det før og vil gøre det igen senere denne dag.

Ikke fordi avisens udsendte nødvendigvis havde tænkt sig galant at invitere en dansepartner ud på gulvet – men heller ikke nødvendigvis havde tænkt sig ikke at gøre det – det kunne bare have være så hyggeligt lige at høre Klaus & Servants spille et nummer eller to, om det så skulle være gennembrudshittet fra 1971 "Bank tre tange" – som jo fortsætter "med et kosteskaft i loftet" – eller et af de andre glansnumre.

Vi er trods alt nogle, der ganske tydeligt husker, hvordan sangen nåede til tops på Dansktoppen, og som uvægerligt tænker "spiller de endnu?!".

Vel gør de så, men det er dog – så vidt vides – med Klaus Strand-Holm, hvis navn også figurerer i bandnavnet, som eneste originale medlem.

Udsolgt!

Nok gemmer Klaus og co. sig lige nu, men dér kommer Aage Larsen jo valsende, og han kan fortælle lidt om dette arrangement, som Ældre Sagen Bornholm står for, og som altså aldeles har fyldt hotellets selskabslokaler op.

Han er 4. suppleant i lokalafdelingens bestyrelse, og han er et af de to medlemmer fra bestyrelsen, der har stået for tilmeldingerne og også arrangementet som sådan, fortæller han.

– Og det, der er spændende ved det her, det er, at når telefonen bliver åbnet for tilmeldinger, så rødgløder den, siger han.

Der er to måder, foreningens medlemmer kan tilmelde sig på, enten over nettet eller ved at ringe på telefonen, oplyser han videre.

– Jeg kunne se, at de første tilmeldinger over nettet var indløbet lidt over klokken fem om morgenen, den dag vi åbnede for tilmeldinger, siger han.

– Og da jeg selv stod op klokken otte og tændte min telefon, var der allerede et stort antal beskeder på telefonsvareren.

Det er med andre ord et særdeles populært arrangement, hvorfor de 220 pladser da også blev udsolgt ganske hurtigt.

– Vi havde udsolgt inden middag den dag, vi åbnede for tilmelding, siger Aage Larsen.

Han har selv æret med de seneste par år og kan fortælle, at det har været Klaus & Servants, der har stået for musikken hver gang.

– Så de er ligesom blevet en slags husorkester, siger han og er i øvrigt sikker på, der også næste år kommer et tilsvarende arrangement.

– Det er også et fænomenalt orkester, siger han.

– Man kan ikke andet end glæde sig til at lave sådan et arrangement.

Er det her årets største arrangement for jer?

– Ja!

Og det plejer at blive holdt her?

– De seneste to år. Næste år ved vi ikke, hvor det bliver, for vi synes, det er synd, at der skal stå så mange på venteliste, så måske går vi efter at få noget mere plads, siger Aage Larsen.

Fantastisk!

Dét synes Helle Larsen, Annette Mortensen og Ann Bonde er en god idé, som de sidder her i hotelfoyeren og lige puster lidt ud, for de ville nødigt undvære at være med til arrangementet.

– For mig betyder det, at man kan komme ud og høre noget levende musik, det er efterhånden ikke så meget, man gør det, siger Helle Larsen.

– Det er en hyggelig og god eftermiddag, så det er fint!

Plejer du at komme til det?

– Det er tredje år for mig.

Annette Mortensen er enig:

– Jeg har det lige sådan, det er dejligt med det sociale og med fællesskabet, fantastisk! Og Klaus & Servants er god musik, man kan synge med på, så det er dejligt.

Også Ann Bonde er glad for god musik:

– Og jeg kan også godt lide at danse. Vi er en gruppe på cirka 25, der går til danseminder, altså danseundervisning, som Bente Vesløv står for en gang om måneden. Det der med levende musik er pragtfuldt, siger hun.

Så nu kan man da overmodigt konstatere, at det er godt, arrangementet med sikkerhed vender tilbage næste år.

Og for en sikkerheds skyld lige banke under bordet.


Helle Larsen, Annette Mortensen og Ann Bonde holder af sådan en eftermiddag med levende musik og dans. Foto: Torben Østergaard Møller