10 skoleklasser slutter salmeprojekt

NOTITS | 13. NOV 2023 • 15:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
13. NOV 2023 • 15:00

Folkekirkens skoletjeneste på Bornholm holder sammen med 10 skoleklasser på Bornholm, og flere af øens organister og præster samt børnekoret, et brag af en salmesangsprojekt-afslutning.

Det skriver Christine Munck Birch, pædagogisk konsulent og daglig leder af Folkekirkens skoletjeneste, om arrangementet i Skt. Nicolai Kirke i Rønne torsdag den 16. november klokken 10-11.

Salmesangsprojektet i 2023 har sat fokus på stjerner. I introduktionen har eleverne blandt andet arbejdet med, hvad en stjerne egentlig er, og derefter dykket ned i stjernens brug og betydning i fem konkrete salmer. Det er således et tværfagligt forløb mellem kristendomskundskab, musik og natur/teknik.

Eleverne har øvet salmerne på skolen, været på besøg i deres lokale kirke, mødt organisten og lært om orglet som instrument.

De fem salmer, som også skal synges ved den fælles afslutning, er:

Dejlig er den himmel blå, I østen stiger solen op, Hold håbet op, Spænd over os dit himmelsejl og Du, som har tændt millioner af stjerner.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning