Rodet dag i trafikken med flere tilskadekomne

NYHED | 28. MAJ 2023 • 18:31
NYHED
28. MAJ 2023 • 18:31

Søndag har budt på seks henvendelser til Bornholms Politi om trafikale problemer, fortæller vagthavende.

– Vi har haft flere færdselsuheld og en del henvendelser om farlige hændelser i trafikken, siger han.

– Klokken 00.50 natten til søndag modtog vi en henvendelse om en ung kvinde, som havde været på vej hjem, men kom til at køre i grøften. Der var ikke spiritus involveret, men en patrulje var ude at tale med hende og kørte hende hjem.

– Klokken 11.28 fik en anmeldelse om en mulig spritbilist, som vi kørte ud og ledte efter, men fandt aldrig bilen. Vi har i løbet af dagen fået flere af den type henvendelser, og vi får faktisk generelt en del anmeldelser om mulige spritbilister, som viser sig at handle om ældre eller måske decideret gamle mennesker, som kører så usikkert, at det måske er spørgsmålet, om de bør have kørekort. Det giver mig anledning til at sige, at kører man så dårligt, at man riskerer at slå sig selv eller andre ihjel, skal man måske overveje, hvorvidt man overhovedet bør køre bil.

– Klokken 12.33 på Kanegårdsvej uden for Rønne var der en knallertkører fra 1971, som kørte for hurtigt i et sving, så han væltede og kurede ind i en bil, og han kom så slemt til skade, at han er på hospitalet.

– Klokken 12.35 på Ibskervej ved nummer 22 er der en fører af en bil, som vi nu har sigtet for spirituskørsel, som ville svinge til venstre, men en anden bil, som overhalede, ramte bilen. Der var tre personer i den overhalende bil, og to af dem er kørt på hospitalet til kontrol.

– Klokken 15.58 fik jeg en anmeldelse om to cyklister, som var styrtet og havde slået hovederne. Det var en flok unge piger, som cyklede sammen uden cykelhjelm, men måske grundet uopmærksom var der to af styrene, der viklede sig sammen, så de væltede og slog begge hovedet. Og begge blev kørt til hospitalet i ambulance.

– Endelig har jeg modtaget en henvendelse om en cyklist, som blev væltet af en bil i rundkørslen på Zahrtmannsvej i Rønne. Bilisten fortsatte uden at stoppe op. Det var en rød bil, siger vagthavende.