Gaslugt i Nørregade: Her kommer lugten måske fra

Gaslugt i Nørregade: Her kommer lugten måske fra
Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | 2. OKT 2022 • 08:48
NYHED
2. OKT 2022 • 08:48

Søndag morgen rykkede Bornholms Brandvæsen ud til en anmeldelse om gaslugt på Nørregade i Rønne.  

– Vi tror ikke, vi finder noget. Men vi er nødt til at rykke ud, lyder det fra indsatsleder Kim Riis. 

Omkring klokken 9.45 er beredskabet og brandvæsnet kørt fra stedet. De har endnu ikke fundet kilden til lugten, men de har afsøgt alle nærtliggende muligheder, fortæller Kim Riis.

– En del af de her restauranter har gastanke stående. Dem har vi selvfølgelig undersøgt, for dem ved vi, hvor står, for de er anmeldt til beredskabet. Vi har også været forbi slagteriet, som også har en stor gastank stående.

Kim Riis understreger, at der ikke er nogen fare ved gaslugten.   

– Det vigtigste for os er, at vi kan ikke måle noget gasniveau, som er farligt på nogen som helst måde. 

Et jordfaldshul 

Bag Bornholms Tidende er der et såkaldt jordfaldshul, som har været dækket til af en træplade. Et hul, hvor jorden under asfalten er væk, som resulterer i, at asfalten på et tidspunkt er knækket. 

Og det er en mulighed, at gaslugten stammer derfra, vurderer Kim Riis.

Det er firmaet PLE, der har gravet hullet, og der kan i forbindelse med arbejdet være gået hul på et gammelt gasrør.   

 
– Vi har gravet dernede, men vi er ikke vidne om, at vi har gravet i nogle gamle gasrør. Der er ikke gas i rørene, men hvis gamle gasrør kommer op af jorden, kan man godt lugte det, fortæller direktør Jens Koefoed og understreger, at der ikke er nogle aktive gasrør på Bornholm. 

– Der er sandsynligvis ikke noget alarmerende i det. Vi har nogle gange gravet i jorden, hvor der har ligget gamle gasrør, hvor det så er jorden, der lugter af gas.

Jens Koefoed understreger, at han på nuværende tidspunkt ikke ved, om de har gravet i noget, der har resulteret i gaslugten.

PLE er i dialog med brandvæsnet.  

 

Indsatsleder ved Bornholms Brandvæsen Kim Riis fortæller, at det er en mulighed, at gaslugten kommer fra en gammelt jordfaldshul. Foto: Line Søndergaard Hansen