Flere evakueret under brand i nat

Flere evakueret under brand i nat
Der udbrød brand i en container i Rønne i nat, og beboere i nærliggende ejendomme blev evakueret. Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | RØNNE | 8. JUN 2023 • 05:56
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE
8. JUN 2023 • 05:56

Klokken 01.16 blev politi og brandvæsen kaldt ud til brand i container. Beboere i to ejendomme blev evakueret.


Brandvæsnet har i nat været i aktion i Rønne, hvor der opstod brand i en container omkring Nordre Kystvej 32 og Jernbanevej 6. I forbindelse med branden blev beboere i begge ejendomme evakueret. Det fortæller Bornholms Politi på Twitter.

Meldingen kom ind til 112 klokken 01.16 og lød i første omgang på, at der var brand i en container, der stod ved siden af facaden, fortæller vagthavende hos Bornholms Politi.

– Vores patrulje konstaterer kraftig røgudvikling, og at der står en flammesøjle op langs husmuren og formentlig også i et cykelskur lige ved siden af. Brandvæsnet kommer frem og iværksætter slukning, og vores patrulje går i gang med at evakuere beboerne, siger vagthavende.

Der er 70 beboere tilmeldt kollegiet 32 Nord. Alle bliver bragt i sikkerhed, mens slukningsarbejdet er i gang, og indtil branden er under kontrol. Det var den omkring klokken 03 i nat, og derefter har brandvæsnet udført efterslukningsarbejde.

– Der har været knald på dernede, og der er sprængt nogle ruder på begge sider af gænget mellem Nordre Kystvej 32 og Jernbanevej 6, heriblandt også ruder ind til butikken Normal, fortæller vagthavende.

Brandstedet er spærret af og bliver bevogtet af politihjemmeværnet, indtil politiet kan få brandefterforskere i gang med at undersøge arnestedet og brandårsagen.


Der stod en flammesøjle op i gænget mellem Nordre Kystvej 32 og Jernbanevej 6. Foto: Presse-fotos.dk


Politiet er ikke bekendt med nogen personskader, men opfordrer alle evakuerede samt andre i området til at ringe 1813 eller tage på skadestuen, hvis de oplever hovedpine, kvalme, svimmelhed, åndenød eller lignende symptomer på røgforgiftning.

– Det er politiets opfattelse, at den røgudvikling, der har været, godt kan give anledning til, at nogle kan få en form for røgforgiftning, siger vagthavende.


Sporene efter nattens brand er tydelige her til morgen. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?