47-årig mand får fængselsstraf for vold og psykisk vold mod ægtefælle

NYHED | ABONNENT | 31. JAN 2023 • 16:07
NYHED | ABONNENT
31. JAN 2023 • 16:07

En opsigtsvækkende sag var tirsdag for retten. Her blev en 47-årig mand dømt for 10 tilfælde af groft nedværdigende, krænkende og forulempende adfærd - og for flere andre ting.

Tirsdag faldt dommen i en opsigtsvækkende sag om vold og psykisk vold.

Efter to lange dages retssag idømte retten på Bornholm en 47-årig mand fra Bornholm otte måneders ubetinget fængsel for at have udsat sin kone for groft nedværdigende, krænkende og forulempende adfærd - herunder negativ socialkontrol.

I flere tilfælde blev de fysisk og psykisk voldelige anfald overværet af ægtefællens to børn samt et fælles barn.

Låste spædbarn inde

Ifølge anklageskriftet, som Tidende har fået aktindsigt i, er kvinden i flere tilfælde blevet skubbet, væltet omkuld, rusket og blevet trukket så hårdt i håret, at totter er blevet hevet ud.

Desuden skulle den anklagede have klippet den forurettede skaldet imod hendes vilje, og i flere tilfælde låst hende udenfor døren i deres fælles hjem, så hun måtte sove udenfor eller overnatte hos naboer.

Han skulle desuden have frataget hende barnevognen med et spædbarn i og låst barnet inde i et skur, hvor moderen kunne kigge ind gennem en rude.

Tilfældene er sket på forskellige steder - blandt andet på parrets fælles bopæl over en periode på to og et halvt år, og retten vurderede, at de 10 forhold var egnede til utilbørligt at styre den forurettedes adfærd.

Overtrådte tilhold

Foruden at være dømt for fysisk og psykisk vold, er den 47-årige dømt for i to tilfælde at have overtrådt et tilhold, idet han flere gange forsøgte at kontakte sin ægtefælle per telefon, efter at tilholdet var forkyndt for ham.

Desuden er den 47-årige dømt for vanvidskørsel, idet han kørte med en promille på mindst 3,28 samt at have ført en personbil til trods for, at han var frakendt førerretten. Det skriver Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

Den 47-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.