Trump kalder sit forhold til Netanyahu for virkelig godt

24. OKT 2024 • 02:00UDLAND

I Georgia siger Trump, at han vil arbejde meget tæt med Israel, hvis han bliver valgt som USA's præsident.

USA's republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, siger, at han ofte taler med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

De to har et "virkelig godt" forhold, fremhæver Trump i delstaten Georgia, hvor han natten til torsdag dansk tid holder vælgermøde.

- Bibi ringede til mig i går, (og han, red.) ringede til mig dagen før, siger han med henvisning til Netanyahu, der også er kendt som Bibi.

- Vi har et virkelig godt forhold. Vi kommer til at samarbejde meget tæt med dem.

Trump har tidligere sagt, at han også lørdag talte i telefon med Netanyahu. Han forklarede her, at den israelske premierminister "gerne vil have mit syn på tingene".

Tidligere har Trump kaldt sig selv Israels "beskytter", og har sagt at Netanyahus regering bør få gjort en ende på krigen i Gaza.

Republikaneren er oppe imod Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, som er USA's vicepræsident, når amerikanerne 5. november sætter deres kryds til præsidentvalget.

Georgia er blandt de syv svingstater, som med al sandsynlighed kommer til at afgøre valget. Målinger har vist, at det kan blive ekstremt tæt mellem Harris og Trump.

I slutningen af juli besøgte Netanyahu USA og havde møder med præsident Joe Biden og Kamala Harris, inden han drog til Florida for at møde Trump på Trumps luksusresort Mar-a-Largo.

Her takkede Netanyahu republikaneren for "alt det, han (Trump, red.) har gjort for Israel".

Da Trump var USA's præsident tog han en række beslutninger, der viste hans opbakning til landet.

Han rykkede USA's ambassade til brændpunktet Jerusalem og gav en række arabiske lande incitamenter til at anerkende den israelske stat.

Det sidste opkald mellem Netanyahu og Joe Biden, som offentligheden har kendskab til, fandt sted den 17. oktober.

Her ønskede Biden Netanyahu tillykke med, at Yahya Sinwar, som var leder af den militante bevægelse Hamas, var blevet dræbt.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT