Trump beder om hjælp fra militæret efter mulige trusler fra Iran

11. OKT 2024 • 21:00UDLAND

I praksis beder Trump om at få samme beskyttelse som en præsident, skriver New York Times.

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, har bedt om øget sikkerhed i de sidste uger af valgkampen, blandt andet et militærfly til at flyve i.

Det skriver New York Times og Washington Post på baggrund af anonyme kilder fredag.

Førstnævnte skriver, at Trumps kampagnehold i praksis forsøger at få ham op på samme niveau af beskyttelse som USA's præsident, Joe Biden.

Anmodningen kommer efter to nylige attentatforsøg.

Sidste måned lød det fra Trumps kampagnehold, at efterretningstjenester havde briefet ham om mulige trusler fra Iran, der ifølge meldingerne vil snigmyrde ham.

En repræsentant for Secret Service, som har til opgave at beskytte præsidentkandidater, siger, at "den tidligere præsident får det højeste niveau af beskyttelse".

Men repræsentanten bekræfter, at Trump har bedt om mere.

- Secret Service vil forblive på vagt og fortsætte med at tilpasse og forbedre beskyttelsen for at afbøde truslerne, som er under udvikling, siger repræsentanten.

Secret Service blev især kritiseret, efter at det 13. juli lykkedes en mand på taget af en bygning at skyde mod Donald Trump under et vælgermøde i Pennsylvania.

Joe Biden siger, at han har godkendt, at sikkerhedsmyndigheder beskytter Trump, som var han en siddende præsident. Hvis Trumps anmodning hører til i den kategori, bør den godkendes, siger Biden.

Ifølge New York Times har Trumps kampagnehold været i kontakt med både stabschefen i Det Hvide Hus og chefen for Secret Service.

Her skal de have bedt om de militære aktiver.

Ifølge Washington Post har Trump også bedt om militærkøretøjer samt udvidede flyverestriktioner over hans boliger. Og så skal der på forhånd placeres skudsikkert glas i de syv svingstater, hvor han mest hyppigt vil holde vælgermøder.

Det er 5. november, at amerikanerne skal vælge, om Trump eller demokratiske Kamala Harris skal være den næste amerikanske præsident.

Trumps kampagnehold har sagt til embedsmænd, at Trump allerede har måttet flytte eller helt aflyse kampagnebegivenheder på grund af manglende beskyttelse, skriver New York Times.

De personer, der formodes at have udført attentatforsøgene på Trump, har ikke nogen kendte forbindelser til Iran.

Det er over fire år siden, at USA på ordre fra Donald Trump dræbte den højtstående iranske militærleder Qassem Soleimani, som stod i spidsen for elitestyrken Quds.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT