Dansk duo vinder VM-guld i parløb på hjemmebane

19. OKT 2024 • 20:27SPORT

Ballerup Super Arena eksploderede i jubel, da Amalie Dideriksen og Julie Leth lørdag vandt VM-guld i parløb.

I Julie Leths sidste parløb i karrieren lykkedes det hende sammen med makkeren Amalie Dideriksen at vinde VM-guld for første gang.

For øjnene af flere tusinde ellevilde danskere i Ballerup Super Arena kørte danskerne sig øverst på podiet med aggressiv og insisterende kørsel.

De grundlagde sejren ved at tage en omgang på feltet mod slutningen af løbet og gav ikke føringen fra sig igen. Danskerne vandt med tre point ned til Frankrigs Victoire Berteau og Marion Borras og yderligere et point ned til Storbritanniens Neah Evans og Katie Archibald.

Medaljen er den fjerde for Danmarks vedkommende ved mesterskabet i Ballerup.

Danskerne var tydeligvis indstillet på at holde sig fremme hele vejen igennem. I de første to spurter scorede de point, og hver gang nogle af de store favoritter rørte på sig, sad Dideriksen og Leth klar.

Det lykkedes ikke at komme væk i første omgang, men placeringen i front gjorde, at der tikkede godt med point ind på kontoen i spurterne.

Lydniveauet fik tillagt nogle decibel, da Danmark vandt den sjette spurt og bragte sig op på andenpladsen efter de stærke briter.

Med cirka 38 ud af 120 omgange tilbage tog parrene fra Italien, Frankrig og Holland en omgang på feltet, og det vendte op og ned på stillingen i toppen.

Dideriksen og Leth forsøgte at gøre dem kunsten efter og fik straks hul. Det så lovende ud, men briterne satte sig i front af feltet og gjorde det svært for den danske duo at lukke hullet.

Det fik ikke danskerne til at stoppe. De insisterede og hentede med 15 omgange igen resten af feltet til stor forløsning for publikum.

Dideriksen og Leth bragte sig i front med 44 point og skulle nu sørge for at følge efter de nærmeste konkurrenter fra Frankrig og Holland.

Man skulle tro, at tanken var tom for kræfter, men danskerne udnyttede energien fra publikum til at holde sig fremme. Danskerne holdt snor i Frankrig, som blot fik fire point i den sidste spurt, mens Amalie Dideriksen og Julie Leth kom ind umiddelbart efter og sikrede sejren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT