Vegas sender Røndbjerg ud af NHL-trup før sæsonstart

8. OKT 2024 • 15:29SPORT

Det lykkedes ikke danske Jonas Røndbjerg at blive en del af sæsonens første NHL-trup hos Vegas Golden Knights.

Rutsjeturen i nordamerikansk ishockey fortsætter for danske Jonas Røndbjerg, der heller ikke i denne sæson er en spiller, som Vegas Golden Knights regner som en fast del af NHL-holdet.

Få dage før sæsonstart er Røndbjerg blevet sendt ned på organisationens udviklingshold og er altså ikke med, når Vegas åbner NHL-sæsonen natten til torsdag.

Ifølge flere amerikanske medier, blandt andre Las Vegas Sun, var Røndbjerg en af flere Vegas-spillere, der søndag blev sorteret fra i en sidste nedskæring af truppen.

Som reglerne foreskriver, blev Røndbjerg derefter placeret på den såkaldte "waiver-liste", hvorefter alle øvrige NHL-hold havde et døgn til at overtage hans kontrakt.

Den mulighed var der ifølge The Athletic ingen, der benyttede sig af. Derfor er der lagt op til, at den 25-årige forward indleder sæsonen i AHL hos Henderson Silver Knights.

Her skal han så overbevise Vegas-trænerne om, at han skal have chancen i NHL senere på sæsonen.

Sidste sæson forløb for Røndbjerg i nærmest fast rutefart op og ned mellem holdene. Mere end ti op- og nedrykninger blev det til undervejs i en sæson, hvor han spillede 20 NHL-kampe og 48 i AHL.

- Det har været meget op og ned. Man ved aldrig rigtig, hvor man er, og det kan godt være mentalt hårdt, sagde Jonas Røndbjerg tidligere på efteråret i et interview med Ritzau.

Han har været i Vegas-organisationen siden 2019 og debuterede i NHL i oktober 2021. Siden er det i alt blevet til 63 kampe i den prestigefyldte liga.

Men det er altså endnu ikke lykkedes at bide sig helt fast i en af holdets nederste forwardkæder, som han har sat sig som mål.

- Selvfølgelig bliver jeg skuffet, når jeg bliver sendt ned. Hvis ikke jeg blev det, ville der være noget galt. Men så skal jeg vise, at jeg skal op igen.

- Der er mange ting, der kan spille ind på, hvordan holdet bliver udtaget; skader, lønloft og meget andet. Man må bare gøre det bedste, man kan, og ikke tænke så meget på, hvilket hold man spiller på, har Røndbjerg sagt.

Henderson Silver Knights åbner AHL-sæsonen natten til lørdag dansk tid.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT