Sturm Graz sikrer sig dansk spydspids permanent

8. JUL 2024 • 13:58SPORT

Mika Biereth har i foråret været lånt ud til Sturm Graz og skifter nu permanent til den østrigske klub.

Den 21-årige danske angriber Mika Biereth skifter permanent til østrigske Sturm Graz.

Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside.

Biereth har i foråret været udlejet til Sturm Graz fra den engelske storklub Arsenal. Den lejeaftale er nu vekslet til et permanent ophold i Østrig.

- Jeg tror, at alle har set, hvor godt tilpas jeg har følt mig her i Sturm Graz og på holdet gennem min låneaftale, siger Biereth.

- Samtidig har vi i perioden også haft stor sportslig succes med både mesterskab og pokaltitel og derudover kvalifikation til Champions League, hvilket jeg ser meget frem til.

Sturm Graz formåede i foråret at støde Salzburg af den østrigske fodboldtrone. Salzburg havde vundet mesterskabet de ti forgangne år.

Biereth bed sig hurtigt fast i startopstillingen i foråret og bidrog med ni scoringer i 22 optrædener for Sturm Graz.

- Det har aldrig været en hemmelighed, at vi gerne så Mika fortsætte i Sturm Graz efter hans fremragende forår, siger sportsdirektør Andreas Schicker.

Mika Biereth er født i London og har en dansk far.

Han har spillet størstedelen af sin ungdomsfodbold i Fulham, inden han i sommeren 2021 skiftede til Arsenals ungdomshold.

I Arsenal blev det kun til optrædener på klubben U23-hold.

Angriberen har i Sturm Graz fået en kontrakt, der gælder til 2028.

Han er ikke det eneste danske islæt i Sturm Graz, der også har den danske kantspiller William Bøving i folden. I næste sæson får klubben ydermere tilslutning af midtbanespilleren Tochi Chukwuani.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT