Dansk golfkomet leverer fantomrunde med 12 birdies

5. OKT 2024 • 18:29SPORT

Rasmus Neergaard-Petersen lavede utrolige 12 birdies på DP Wolrld Tour lørdag og skød sig op i toppen.

Imponerende 12 birdies leverede Rasmus Neergaard-Petersen lørdag i løbet af sine 18 huller i golfturneringen Alfred Dunhill Links Championship.

Og det var nok til at katapultere ham 45 pladser frem i stillingen til fjerdepladsen inden sidste runde afvikles søndag.

Den 25-årige dansker lagde ud med en bogey på første hul, men derefter var køllerne brandvarme, og Neergaard-Petersen flirtede slutteligt med banerekorden på banen Kingsbarns Golf Links, men manglede ét slag for at tangere den.

Kingsbarns Golf Links er en af tre baner i DP World Tour-turneringen, som spillerne skiftevis spillede på i de tre første runder. De andre var Carnoustie samt den legendariske Old Course St. Andrews, der også bliver brugt til finalerunden søndag.

Her er Neergaard-Petersen med i spillet om sejren, men favorit til den er trods alt engelske Tyrrell Hatton.

Lørdag matchede han på St. Andrews danskerens 11 slag under par - en tangering af banerekorden - og lagde sig alene i spidsen med en samlet score på 22 slag under par.

Neergaard-Petersen er fem slag efter og har ud over Hatton også Nicolas Colsaerts og franske Tom Vaillant foran sig.

Neergaard-Petersen har i det hele taget haft et forrygende 2024. Han startede året på Challenge Tour, som rangerer under DP World Tour. Men i september blev han automatisk rykket op, efter at han tog sin tredje turneringssejr på Challenge Tour

Yderligere syv danskere var med i feltet i Alfred Dunhill Links Championship, som har en samlet præmiesum svarende til 34 millioner kroner.

De fleste røg dog i svinget lørdag. Thorbjørn Olesen er en delt nummer 15 med 13 slag under par, og Nicklas Nørgaard Møller er også med videre med 9 slag under par.

Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Jeff Winther, Søren Kjeldsen og Sebastian Friedrichsen missede alle cuttet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT