Mourinho tilfreds trods nederlag i EL-finale: Drengene gav alt

1. JUN 2023 • 02:07SPORT

Sejren i Europas næstbedste turnering glæder i Sevilla, mens Roma-træner er skuffet, men tilfreds med indsats.

Sevilla fandt den magiske Europa League-formular, da de onsdag slog Roma 4-1 i straffesparkskonkurrence og dermed sikrede sig vindertitlen i Europas næstbedste klubturnering.

- Det er fantastisk, jeg kan ikke bede om mere, lyder det fra klubbens midtbanespiller Erik Lamela efter kampen ifølge BT Sport.

Den ordinære spilletid på Puskas Arena i Budapest endte 1-1, efter at Paulo Dybala havde bragt Roma foran i første halvleg, inden Sevilla pressede på og udlignede via et selvmål i anden halvleg.

- Følelsen er utrolig. Vi vil nyde det rigtig meget. Det var en hård kamp at spille. Roma forsvarede godt, og det var svært at finde plads og skabe situationer, siger Lamela.

Der var på forhånd en del forventninger til, at det ville blive en taktisk og chancefattig finale, men de blev gjort til skamme.

Sejren er en stor bedrift for den 62-årige Jose Luis Mendilibar, som tog over på trænerposten i marts. Han kan nu fejre sit første trofæ med klubben.

- Jeg er glad for at være her, for at have vundet med klubben, som havde det svært, da jeg kom hertil, siger Mendilibar.

Anderledes føles det for Roma-træner Jose Mourinho, der for første gang har tabt en finale i Europa League efter fem succeser.

- Jeg har vundet fem finaler, og jeg tabte den her. Men jeg tager stolt hjem. Drengene gav alt.

- Alle reagerer forskelligt. En græder, en anden gør ikke. Sandheden er, at vi alle er triste, med eller uden gråd. God kamp, god finale, intens og pulserende, siger Mourinho.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU