Medie: Utilfreds Real Madrid boykotter Ballon d'Or

28. OKT 2024 • 17:05SPORT

Real Madrid bliver væk fra mandagens kåring efter meldinger om, at Vinicius Junior ikke vinder.

Når den prestigefyldte Ballon d'Or-pris bliver uddelt i Paris mandag aften, bliver det uden repræsentanter fra Real Madrid i salen.

Den spanske storklub har med kort varsel valgt at boykotte arrangementet, hvor verdens bedste fodboldspiller i sidste sæson skal kåres. Det oplyser Real Madrid til flere medier, blandt andre nyhedsbureauet AFP.

Årsagen skulle være, at Real Madrid har fået nys om, at holdets brasilianske angriber Vinicius Junior ikke vinder. Vinicius Junior har ellers været favorit til at modtage prisen.

Tidligere mandag erfarede flere spanske medier, at juryen bestående af journalister fra 100 lande i stedet har peget på den spanske midtbanespiller Rodri fra Manchester City.

Rodri var blandt profilerne, da Spanien i sommer vandt EM. Dermed har han - modsat Vinicius Junior - en landsholdstriumf blandt sine meritter.

- Hvis kriterierne ikke udpeger Vinicius som vinder, så skulle de samme kriterier i stedet pege på Carvajal, skriver Real Madrid til AFP med henvisning til Real-backen Dani Carvajal, der også var med på det spanske landshold og er blandt de 30 nominerede til Ballon d'Or.

- Da det ikke er tilfældet, er det klart, at Ballon d'Or og Uefa ikke respekterer Real Madrid. Og Real Madrid møder ikke op, hvor klubben ikke er respekteret, oplyser klubben til AFP.

Der er i alt seks Real Madrid-spillere mellem de 30 nominerede.

Ifølge fodboldmagasinet Kicker skulle et fly med 50 Real Madrid-repræsentanter have sat kurs mod den franske hovedstad mandag eftermiddag, men afgangen blev aflyst.

Uefa afviser dog, at resultatet af afstemningen er blevet lækket.

- Ingen spiller eller klub ved, hvem der har vundet Ballon d'Or, fastslår forbundet over for AFP.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT