FCK-profil advarer mod tomme tribuner efter derbyballade

27. OKT 2024 • 15:25SPORT

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt rasler med sablen, og Thomas Delaney advarer mod tomme tribuner.

Der skal styr på afviklingen af store opgør i Danmark, så det er trygt at gå til fodbold, ellers risikerer kampene at skulle afvikles for tomme tribuner.

Det var udmeldingen fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) i september, og udsigterne til tilskuerbegrænsninger fik ny næring søndag, da Brøndby og FC København mødtes hos førstnævnte.

En gruppe Brøndby-fans slap inden kampen over på den anden side af banden og kastede med romerlys mod FC Københavns fanafsnit. Det besvarede FCK-tilhængerne ved at kaste romerlys tilbage mod Brøndbys fans.

På det sociale medie X har kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) raslet med sablen.

- Det er ufatteligt, hvor mange voldsparate tåber, der er klar til at ødelægge glæden ved fodbold. Uacceptabelt og uforståeligt. Når jeg er tilbage fra barsel, kommer jeg til at tage en alvorssnak med klubberne og DBU. Det her kan ikke blive ved, skriver Engel-Schmidt.

Overfor fodboldmediet Bold kalder FCK-profilen Thomas Delaney balladen for "latterlig", og han opfordrer fans fra begge lejre til at stoppe.

- Det er fedt at komme her for at spille, og der er knald på. Vi får en mellemfinger og en fin velkomst hver gang, at vi er her, men det er også det, der skal være.

- Alt det andet skal til at stoppe nu, for ellers ender vi med at spille uden tilskuere de næste par år, siger Thomas Delaney til Bold.

FCK-træner Jacob Neestrup kalder billederne fra balladen for "ubehagelige".

- Jeg vil da godt gå så langt som at sige, at jeg synes, at det klæder da ikke nogle fodboldklubber og da heller ikke FCK, når sådan noget sker, siger Neestrup til TV 2 Sport.

På banen endte derbyet 0-0.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT