Brite får 18 års fængsel for falske billeder af overgreb på børn

28. OKT 2024 • 16:49UDLAND

I den første dom af sin art i Storbritannien er en 27-årig mand dømt for AI-genererede billeder af børn.

En 27-årig mand fra Bolton i England er mandag idømt 18 års fængsel for blandt andet at have brugt kunstig intelligens til at omdanne neutrale billeder af børn til billeder af seksuelle overgreb.

Dommen er den første af sin art i Storbritannien, skriver den britiske avis The Guardian.

Ud over at skabe og distribuere kunstige billeder af overgreb på børn er den dømte kendt skyldig i at have opfordret andre til at begå overgreb på mindreårige og for at være i besiddelse af ulovligt materiale.

Han er desuden blevet dømt for at have opfordret en mindreårig dreng til at deltage i en seksuel akt.

Dommen blev afsagt af dommer Martin Walsh ved Bolton Crown Court.

- Der synes ikke at have været nogen grænser for den perversitet, der kommer til udtryk i billederne, og som du var klar til at skabe og vise andre, sagde Martin Walsh ved domsafsigelsen ifølge The Guardian.

Ifølge det britiske medie BBC er den 27-årige mand, Hugh Nelson, grafikstuderende. Han brugte computerprogrammet Daz 3D til at skabe billederne, som han solgte i chatfora på nettet.

I løbet af halvandet år indbragte billederne ham cirka 5000 pund, hvilket svarer til cirka 45.000 kroner.

Det er kommet frem under retssagen, at Hugh Nelson også drøftede overgreb på børn med andre brugere i de pågældende fora.

Han er dog ikke dømt for selv at have begået overgreb.

Den 27-årige grafikstuderende blev anholdt i juni sidste år, efter at han havde forsøgt at sælge billeder med børnepornografisk indhold til en undercoverbetjent.

Hugh Nelson har erkendt sig skyldig.

Under sagen har hans forsvarer forklaret, at Nelson levede et ensomt liv hjemme hos sine forældre, og at han "desperat søgte bekræftelse" ved at lave de falske billeder og sælge dem til ligesindede på internettet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT