Kreditkort kan blive betalingsmiddel i busser og tog

10. OKT 2024 • 16:59INDLAND/KRIMINAL

Når de blå standere skrottes om få år, arbejder Rejsekort på at lave en kreditkortløsning, siger direktør.

Det kan i fremtiden blive muligt at betale med kreditkort, når danskere skal køre med bus, tog eller metro. Det skriver Ingeniøren.

Det vil ske, når der efter planen i 2026 bliver udrullet et nyt system, der skal erstatte de blå rejsekortstandere.

Det fortæller direktøren i Rejsekort & Rejseplan, Tina Hørbye Christensen, torsdag på en trafikkonference i København, beretter Ingeniøren.

Indtil for nylig skulle brugere af den kollektive trafik mange steder være i besiddelse af et fysisk rejsekort, men kortet blev tidligere på året suppleret med en app.

- Når vi har implementeret den alternative løsning, når det virker, og vi kan fjerne de blå punkter, så vil vi arbejde på, at man kan bruge kreditkort, siger Tina Hørbye Christensen ifølge Ingeniøren på konferencen.

Mediet skriver, at Rejsekort & Rejseplan er på vej til at sende det fremtidige system i udbud.

I en forhåndsmeddelelse beretter selskabet ifølge Ingeniøren, at systemet skal kunne tage imod både plastikkort med NFC-chip, som ligner det nuværende rejsekort, samt kreditkort.

Når de nye standere er sat op, vil der fortsat gå nogen tid, før betaling med kreditkort er muligt.

Tina Hørbye Christensen fortæller ifølge Ingeniøren, at løsningen med kreditkort først vil blive implementeret i en fase 2.

I en mail til Ingeniøren skriver Rejsekort & Rejseplan dog, at man forventer, at have kreditkortbetaling klar i 2026. Tidsplanen er dog usikker.

I tidligere udmeldinger fra Rejsekort & Rejseplan har det lydt, at det ikke var muligt at integrere betaling med kreditkort i det danske system.

Kreditkortbetaling kan potentielt gøre det nemmere for danske brugere af kollektiv transport at anskaffe sig billet til deres rejser.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT