Dansk guldhåb padler sig til fjerdeplads ved VM i København

22. SEP 2024 • 16:28SPORT

Christian Andersen havde på forhånd sagt, at han gik efter VM-guld, men det endte med fjerdeplads i finalen.

Rammen var søndag sat til en perfekt dansk afslutning på VM i SUP og paddleboard i København.

23-årige Christian Andersen havde i et startfelt på 32 deltagere kæmpet sig frem til finalen i den afsluttende VM-konkurrence i 200 meter sprint, men det lykkedes ikke at gå hele vejen.

Det danske guldhåb måtte nøjes med en fjerde- og sidsteplads i finalen, der blev vundet af brasilianeren David Leäo.

- Jeg håbede på førstepladsen. Det var den, jeg havde trænet op til, men jeg må indrømme, at der var andre, der var stærkere end mig. Sådan er det med sport, og det er med til at gøre det fedt, siger Christian Andersen.

Danskeren, der er bosat i Klitmøller, blev hurtigt fanget bagved, da startsignalet lød. Det gjorde det tæt på umuligt for ham at kæmpe sig forbi de tre andre finalister.

Ud over den brasilianske vinder havde finalen også deltagelse af spanske Manuel Hoyuela, der nappede sølv, samt 2023-verdensmesteren Noic Garioud fra Frankrig.

- Hvis man vinder semifinalen, så er man førstevælger til startpositionerne. Jeg havde sidste valg. Der var ikke rigtig noget, jeg kunne have gjort anderledes. Sommetider bliver man bare fanget nede bagved, siger Christian Andersen.

- Jeg ville gerne have vundet på hjemmebane, men at komme i finalen er også stort for mig, så jeg er rimelig godt tilfreds, siger han.

Danskeren fik endda lov til at tage en hyldestrunde på vandet ud for Den Sorte Diamant i Københavns havn, hvor flere hundrede tilskuere fulgte det intense vandslag.

- Vi er vant til at have tilskuere til SUP-konkurrencer, men jeg har aldrig set så mange før. Jeg har heller aldrig hørt så høje råb før.

- Det er vildt at stå her med så mange tilskuere, og det er vildt, at vi i Danmark kan sætte de her events op. Det føles som at være en del af en kæmpestor sport, og det er fedt at se SUP få så megen opmærksomhed, siger han.

I begyndelsen af oktober skal Christian Andersen videre til Sydkorea og senere Kina for at konkurrere. Der venter også en tur til Florida i løbet af efteråret.

Danskeren, der lever af sin sport, forsøger at løfte arven efter landsmanden Casper Steinfath, der deltog i sin sidste store konkurrence ved VM i København.

Den tidligere seksfoldige verdensmester afsluttende karrieren torsdag, da han deltog i stafetkonkurrencen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT