Flere kunstnere aflyser koncerter med band efter sexisme-dokumentar

12. JUN 2024 • 17:12INDLAND/KRIMINAL

Tessa vil ikke associeres med et bandmedlem, der angiveligt er kommet med upassende kommentarer.

Rapperen Tessa aflyser to koncerter, som hun skulle have holdt med bandet The Antonelli Orchestra, efter en DR-dokumentar om sexisme i musikbranchen.

Det skriver B.T.

- Jeg vil på ingen måde associeres med det her bandmedlem - og resten af bandet har jo formentlig været med til at muliggøre den her kultur ved at lade ham opføre sig sådan, siger hun til mediet.

Det drejer sig om en koncert på Færøerne i juni og et show på Clarion Hotel i december, skriver B.T.

Onsdag eftermiddag har sangeren Malte Ebert også droppet en koncert med bandet, hvor de sammen skulle have underholdt til en stor firmajulefrokost den 6. december. Det oplyser hans manager til DR.

- Vi bakker op om Tessa, og vi har i dag, via vores booker, meddelt arrangøren, at vi ikke spiller showet med den nuværende besætning, skriver manageren til mediet.

Det sker i kølvandet på DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen", hvor flere kvindelige musikere fortæller om oplevelser med krænkende adfærd.

I begge afsnit er det anonymiseret, hvem kvinderne fortæller om.

Andet afsnit centrerer sig blandt andet om de tre sangere Katinka Bjerregaard, Mathilde Falch og Stine Bramsen og deres deltagelse i musikprogrammet "Toppen af Poppen".

De fortæller, at de oplevede at få flere kommentarer, som de opfattede som upassende, fra et medlem af programmets band - som er The Antonelli Orchestra.

Også Malte Ebert var en del af det afsnit, som omtales i dokumentaren. Han genkender udlægningen fra de kvindelige kolleger, og det var noget, de indbyrdes snakkede om under produktionen, siger Ebert til DR.

I dokumentaren lyder det fra det unavngivne bandmedlem, at der er elementer i beretningerne, som han ikke kan genkende, men han anerkender, at det er lige meget, hvis det er blevet oplevet sådan.

- Jeg vil gerne give en uforbeholden undskyldning til de artister, der måtte have oplevet, at jeg verbalt har skabt en grænseoverskridende stemning, lyder det i et svar fra ham i dokumentaren.

B.T. har kontaktet bandmedlemmet efter Tessas udmelding, men han er ikke vendt retur, skriver mediet.

"Toppen af Poppen" blev sendt på TV 2 og er produceret af produktionsselskabet Mastiff.

I DR-dokumentaren oplyser Mastiff, at der blev iværksat en undersøgelse af forløbet. Den førte til, at der blev "rettet op" på en "uhensigtsmæssig kultur".

TV 2 mener dog, at Mastiffs håndtering - set i lyset af DR-dokumentaren - har været mangelfuld.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU