Byrådsmedlemmer vil fjerne elever efter voldsanklager på fynsk skole

20. FEB 2024 • 07:40INDLAND/KRIMINAL

Forældre på Agedrup Skole fortæller om trusler med kniv ned til 4. klasse og indtag af euforiserende stoffer.

Elever, der er anklaget for trusler og grænseoverskridende adfærd på Agedrup Skole i nærheden af Odense, bør fjernes fra skolen.

Sådan lyder det fra Søren Windell, der er politisk leder for De Konservative i Odense Byråd.

- Vi er nødt til at få dem væk derudefra og få lavet et andet tilbud til dem, så vi kan få dem på ret kurs. De er jo allerede nu i en tidlig alder afsporet fra almindelige danske normer og værdier, siger han.

Ifølge ham skal Børn- og Ungeforvaltningen finde en løsning på, hvor de pågældende elever så skal gå.

- Så må man lave noget midlertidigt og lave noget permanent senere, siger han og understreger, at der er elever, som ikke passer ind og har brug for specialiserede tilbud.

Ifølge TV 2 News er byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet og Venstre enige i, at elever skal fjernes.

Udmeldingen kommer, efter at flere medier mandag har skrevet om et brev, som flere end 100 forældre fra skolen har sendt til forskellige myndigheder.

Forældrene skriver i brevet, at Agedrup Skole har været en tryg skole tidligere. Men "normalen" har flyttet sig markant, lyder det i brevet, som Fyens Stiftstidende har trykt.

Ifølge forældrene dækker den uacceptable adfærd blandt andet over trusler med kniv ned til 4. klasse og indtag af alkohol og euforiserende stoffer.

Hvor den konkrete skillelinje skal ligge, i forhold til hvilke elever og hvilken adfærd der skal sanktioneres ved at fjerne eleverne, vil Søren Windell ikke komme ind på.

- Jeg går ikke ud og siger, hvilke børn der ikke kan være der. Jeg siger, hvis vi har nogle børn, som ikke kan opføre sig ordentligt, som har udført en adfærd med trusler, overgreb eller andet, så mener jeg, at vi skal have dem fjernet, siger han.

Spørgsmål: Er det en løsning at smide enkelte elever ud, hvis det er en kultur, der er et problem med?

- Det er jo ikke bare en kultur, der er jo også nogle bærere af den kultur. Det er jo det, vi skal kigge på, siger Søren Windell og understreger, at han ønsker en uvildig undersøgelse af forvaltningen i kommunen, da det ifølge ham ikke er første gang, at forældrene har råbt op.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU