B.T.-chefredaktør beklager over for hjemsendt journalist

6. SEP 2024 • 23:05INDLAND/KRIMINAL

Simon Richard Nielsen er ked af, at journalist har savnet opbakning fra ham i sag om Moderaterne-artikler.

B.T.-journalisten Anne Katrine Restrup, der står bag artiklerne om et dårligt arbejdsmiljø på Moderaternes partikontor, vender tilbage til sin arbejdsplads mandag.

Hun var ellers blevet sendt hjem af ansvarshavende chefredaktør Simon Richard Nielsen med besked om, at hun ikke skulle vende tilbage den næste uges tid.

Men sådan kommer det alligevel ikke til at gå. Simon Richard Nielsen forklarer i en mail til Ritzau, at han og Anne Katrine Restrup har talt sammen fredag.

- Undervejs har Anne Katrine manglet opbakning fra mig som chefredaktør. Det er jeg ked af, og det har jeg beklaget overfor Anne Katrine.

- Vi mødes igen mandag, hvor vi taler videre om, hvordan hun kan fortsætte det vigtige arbejde, hun har lavet i denne sag, skriver Simon Richard Nielsen.

Ritzau har talt med Simon Richard Nielsen. Han ønsker dog ikke at uddybe, om det også betyder, at Anne Katrine Restrup begynder at arbejde igen journalistisk på mandag, ligesom han heller ikke har flere kommentarer til forløbet.

Det var B.T. og Anne Katrine Restrup, der sidste fredag kunne fortælle, hvordan en række nuværende og tidligere medarbejdere havde klaget til Arbejdstilsynet over dårligt arbejdsmiljø i Moderaternes sekretariat på Christiansborg.

Klagen beskrev en arbejdsplads præget af mobning og sexisme, og omtalen af den har blandt andet fået Moderaterne til at hyre en erhvervspsykolog og til at invitere Arbejdstilsynet indenfor.

Den har også betydet, at folketingsmedlem Jeppe Søe ikke længere er medlem af partiet. Han har meldt sig ud som en reaktion på sagen og partiledelsens håndtering af den.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT