Biden er på vej hjem igen efter lynbesøg i Berlin

18. OKT 2024 • 19:08UDLAND

Air Force One er atter på vingerne. Præsident Biden på vej hjem efter møder med europæiske ledere i Berlin.

USA's præsident, Joe Biden, har forladt den tyske hovedstad, Berlin, igen, skriver dpa.

Air Force One gik i luften først på aftenen fredag, efter at Biden havde været på et 20 timer langt besøg.

Han ankom sent torsdag.

Han har haft møder med Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, og den tyske præsident, Frank-Walter Steinmeier.

Fredag eftermiddag kom Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og den britiske premierminister, Keir Starmer, også til Berlin til møde med Biden.

Under mødet mellem Biden, Scholz, Macron og Starmer drøftede de blandt andet situationen i Mellemøsten og krigen i Ukraine.

Kort før sin afrejse sagde Biden, at der "ikke er konsensus" om at forsyne Ukraine med de langtrækkende våben, som den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har efterlyst for at kunne ramme mål inde i Rusland.

Men Biden opfordrede Vesten til at holde fast og blive ved med at hjælpe Ukraine i krigen mod Rusland, som angreb Ukraine den 22. februar 2022.

- Ukraine står over for en barsk vinter. Vi skal, vi skal holde fast i vores beslutsomhed, sagde præsidenten ifølge Reuters.

- Jeg ved, at omkostningerne er store, men tag ikke fejl. Det er ingenting i forhold til omkostningerne ved at leve i en verden, hvor aggression vinder. Hvor store stater kan tryne små stater, bare fordi de kan.

Angående konflikterne i Mellemøsten sagde han, at han har en forståelse for, hvordan og hvornår Israel vil hævne det nylige angreb, som Iran rettede mod Israel med 200 ballistiske missiler.

Mere ville han ikke sige om det.

Til gengæld mener han, at det er muligt at få en våbenhvile på plads i Libanon, hvor Israel er i krig med den militante bevægelse Hizbollah.

Men, sagde han, det ser umiddelbart noget sværere ud med en våbenhvile i Gaza.

Han sagde dog, at Hamas-lederen, Yahya Sinwars død i onsdags er "en mulighed for at søge vejen mod fred og en bedre fremtid i Gaza uden Hamas".

/ritzau/dpa

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT