Signalfejl aflyser flere GoCollective-tog i Jylland fredag

18. OKT 2024 • 09:09INDLAND/KRIMINAL

Signalfejl, der skabte problemer med aflysninger af GoCollective-tog i Jylland torsdag, driller også fredag.

GoCollective, der tidligere hed Arriva, har igen fredag aflyst flere morgentog i Jylland på grund af signalproblemer.

Det fremgår af selskabets hjemmeside.

I alt otte tog er aflyst. Det drejer sig om toget fra Aarhus mod Herning klokken 09.26, fra Viborg til Aarhus klokken 09.39 og fra Struer mod Herning klokken 09.32.

Tidligere på morgenen blev tog fra Aarhus mod henholdsvis Viborg og Struer samt flere tog mod Struer, Varde og Nørre Nebel aflyst. Ved sidstnævnte aflysninger blev der indsat togbus.

Årsagen til problemerne er de samme, som forårsagede problemer med togene torsdag, oplyser kommunikationsmedarbejder ved GoCollective Mikkel Juul til Ekstra Bladet.

Signalfejlen er udbedret, men der kan stadig forekomme forsinkelser, siger han.

- Når et tog ikke kan komme frem til stationen, kan det skabe forsinkelser for de næste toge, lyder det fra Mikkel Juul.

GoCollective henviser til rejsetidsgarantien. Garantien kan berettige til kompensation, hvis passagerer ankommer mere end 30 minutter for sent til bestemmelsesdestinationen.

Mikkel Juul oplyser ikke til Ekstra Bladet, hvad signalfejlen skyldes.

Torsdag lød meldingen, at aflysningerne skyldtes materielforhold, personaleforhold og fejl på sporet. Her blev mindst syv tog aflyst.

GoCollective har været kritiseret for mange aflysninger og har under et møde med Transportministeriet i juni fået til udgangen af 2024 til at løse problemet.

Ved udgangen af året skal det vurderes, om den kontrakt, som selskabet har indgået, er misligholdt. Derefter kan kontrakten ophæves, og et andet selskab kan stå for trafikken.

I starten af juni i år aflyste selskabet 80 togafgange i Jylland i løbet af fem hverdage. Det svarer til 16 afgange dagligt.

Dengang lød forklaringen, at mange af togene skulle gennemgå et større serviceeftersyn.

GoCollective kom ind på det danske marked under navnet Arriva i 2003 efter at have vundet et togudbud af den regionale togdrift i Midt- og Vestjylland og har siden opereret i Danmark.

16. april skiftede Arriva navn til GoCollective. Selskabet er Danmarks største private operatør inden for bus- og togtrafik.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT