Antallet af indbrud i danske hjem falder i 2024

18. OKT 2024 • 10:41INDLAND/KRIMINAL

Tyvenes højsæson er i gang. Lys og nabohjælp er dit bedste værn imod de ubudne gæster.

De danske boligejere har i indeværende år kunnet sove med en smule mere ro i maven sammenlignet med de første ni måneder af 2023.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at der i tredje kvartal af 2024 er blevet anmeldt 3503 indbrud i danske hjem. Det er ti procent færre sammenlignet med samme periode i 2023.

Yderligere har der i 2024 været et samlet antal af indbrud på 9913, sammenlignet med 10.300 i de første tre kvartaler af 2023.

Men selv om antallet er faldende, skal man fortsat være på vagt, når tyvenes højsæson nu går i gang.

Det siger programleder i Bo Trygt Britt Wendelboe.

- Vi går ind i en tid med mange mørke timer i døgnet, og så er det nemmere for indbrudstyvene ikke at blive set, lyder det.

Britt Wendelboe understreger, at det ikke behøver at betyde bedre vilkår for de ubudne gæster.

- Det bedste man kan gøre for at sikre sig mod indbrudstyvene er at engagere sig med sine naboer og at få installeret sensorstyret udendørslys.

- Hvis vi forbereder os godt og hjælper hinanden i boligkvartererne, kan vi roligt tage væk fra vores hjem i for eksempel ferieperioder, siger hun.

Også generelt er antallet af indbrud faldende i Danmark og har været det siden 2009, hvor danskerne anmeldte knap 50.000 tilfælde.

Og den tendens mener programlederen netop skyldes et øget engagement i det danske samfund.

- Internationalt har Danmark historisk set været kendt som et land med meget høje indbrudstal, uden at vi gjorde noget ved det. Men de seneste år er folk faktisk begyndt at gøre noget.

- Det er både grundejerforeninger, kommuner og politi sammen med naboer, der hjælper hinanden for at forebygge indbrud, siger Britt Wendelboe.

Hun tilføjer, at den faldende tendens også kan være et udtryk for, at de kriminelle i stedet er rykket over til digital kriminalitet frem for den mere analoge slags.

Bo Trygt er en indsats skabt af Trygfonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Bo Trygt opfordrer i samarbejde med Rigspolitiet til at holde øjne og ører åbne i nabolaget samt at gøre det svært for indbrudstyven ved at sikre døre og vinduer.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

18. OKT 2024 • 11:16UDLAND
Drabssigtelse mod Hagen droppes
FÅ ABONNEMENT