Lundbeck får fingre i epilepsimiddel med milliardopkøb i USA

14. OKT 2024 • 17:21ERHVERV/POLITIK

Lundbecks amerikanske opkøb på 17 milliarder kroner vil være selskabets største nogensinde, skriver medie.

Det danske medicinalselskab Lundbeck er på vej til at gennemføre sit største opkøb nogensinde.

I en børsmeddelelse skriver selskabet, at det har indgået en aftale om at købe det amerikanske biotekselskab Longboard Pharmaceuticals for 2,5 milliarder dollar.

Det svarer til omkring 17 milliarder kroner.

- Med dette opkøb fortsætter vi med at eksekvere på vores strategi og transformere livet for patienter, der lider af alvorlige hjernesygdomme, siger Charl van Zyl, topchef i Lundbeck, i meddelelsen.

Longboard Pharmaceuticals står blandt andet bag midlet Bexicaserin, der på sigt skal bruges mod behandling af epilepsi-sygdomme som Dravet syndrom og Lennox-Gastaut syndrom.

Midlet er under udvikling.

Lundbeck beskriver det som et potentielt "blockbuster"-middel, der årligt kan komme til at omsætte for op mod to milliarder dollar.

Bexicaserin ventes at blive lanceret i slutningen af 2028.

- Dette opkøb vil blive en hjørnesten i Lundbecks neurovidenskabelige forretning med potentiale til at skabe vækst helt ind i det næste årti, lyder det videre fra Charl van Zyl.

- Bexicaserin imødekommer et kritisk udækket behov for patienter, der lider af sjældne og svære epilepsi-sygdomme, for hvem der er meget få gode behandlingsmuligheder.

Opkøbet har fået grønt lys af bestyrelserne i begge selskaber, men mangler fortsat at få den fornødne godkendelse af myndighederne.

Nyheden om opkøbet fik mandag Lundbeck-aktien til at falde med 0,7 procent. Aktien lukkede i kurs 48,20 mandag eftermiddag.

Det skete efter i løbet af eftermiddagen at have været mere end 5 procent i minus, skriver MarketWire.

- Det, som sender aktien ned, er, at markedet skal finde ud af, om det er den rigtige pris, eller om man har betalt en for høj pris for Longboard Pharmaceuticals. Det giver altid lidt ekstra usikkerhed, når det er så stort et beløb, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til MarketWire.

Omkring klokken 17 dansk tid mandag var Longboard Pharmaceuticals-aktien steget med 51 procent til 58,82 dollar svarende til 402 danske kroner.

Lundbeck udvikler, producerer og sælger lægemidler mod hjernesygdomme som depression, angst, Huntingtons og Alzheimers - samt epilepsi.

Et af de store håb lige nu er migrænemidlet Vyepti, der er stærkt medvirkende til selskabets salgsvækst.

Rexulti, som bruges mod skizofreni, er dog fortsat selskabets mest sælgende middel.

Sidste år blev der solgt Rexulti for 4,5 milliarder kroner, hvilket svarede til knap en fjerdedel af Lundbecks samlede omsætning.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

14. OKT 2024 • 21:12UDLAND
Holland køber igen kampvogne
FÅ ABONNEMENT