Efter svært forår giver EU-valget mod på mere for ny K-formand

15. JUN 2024 • 11:09ERHVERV/POLITIK

Mona Juul (K) fortæller i tale på Folkemødet, at hun har oplevet at få trusler ved en grundlovstale.

Med 8,8 procent af stemmerne blev De Konservative det fjerdestørste parti ved søndagens europaparlamentsvalg, og det var bedre end forventet.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Mona Juul, efter hun lørdag har holdt sin første partiledertale på Folkemødet.

- Det betyder meget at få så godt et valg. Det har været et meget svært forår for os. Det blev bedre det valg, end jeg på nogen som helst måde havde forventet, siger Mona Juul.

Mona Juul trådte i foråret til som formand for De Konservative efter Søren Pape Poulsens pludselige død i marts.

Resultat ved EU-valget giver nu den konservative formand "mod på mere" og en "bedre platform at stå på".

- Jeg håbede og troede til det sidste på, at vi ville få et fint valg. Det her blev mere end et fint valg. Det blev et virkelig, virkelig godt valg. Og det kan jeg bruge til noget og komme videre herfra, i forhold til hvordan vi skal positionere os.

- Det er ikke sådan, at vi ændrer vores politik, fordi der er ny partiformand, men der er en masse andre ting, vi måske skruer på.

I sin tale på Hovedscenen på Folkemødet valgte Mona Juul blandt andet at sætte fokus på den seneste tids mange afbrydelser af debatter, hvor politikere deltager.

Hun kaldte det "råbe-vold".

- Jeg har selv mødt både tilråb, afbrydelser og trusler i forbindelse med en grundlovstale. Der skal mere til at slå mig ud, men vi gider da ikke komme til politiske arrangementer, hvis der er bøller, sagde Mona Juul på scenen.

Efterfølgende uddyber hun til DR, at truslen skete "for et par år siden" ved en grundlovstale på Himmelbjerget.

I talen nævnte Mona Juul også, at dette års folkemøde har været ramt af demonstranter.

Det er dog kun foreløbig gået ud over en enkelt debat torsdag, hvor propalæstinensiske demonstranter kortvarigt afbrød en debat hos Trykkefrihedsselskabet, hvor Socialdemokratiets udlændingeordfører Frederik Vad (S) deltog.

Arrangøren af Folkemødet oplyser fredag til Ritzau, at Folkemødet kun har kendskab til afbrydelsen hos Trykkefrihedsselskab.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU