Antallet af ledige stillinger steg igen i andet kvartal

26. AUG 2024 • 08:34ERHVERV/POLITIK

I løbet af andet kvartal i år steg antallet af ledige stillinger med 700. Arbejdsmarkedet er stadig varmt.

Efter tilsyneladende at have toppet i begyndelsen af 2022, er antallet af ledige stillinger igen på vej op.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i andet kvartal var 51.900 ledige stillinger i Danmark i den private.

Det er 700 flere end i årets første tre måneder, og det er andet kvartal i træk, hvor tallet stiger.

Det indikerer ifølge Palle Sørensen, der er cheføkonom hos Nykredit, at arbejdsmarkedet fortsat er overophedet.

- Sidste år var antallet af ledige stillinger stort set det eneste tegn på, at presset på arbejdsmarkedet var ved at aftage.

- Men med stigningerne de seneste to kvartaler, så er der ikke megen tvivl om, at overophedningen har bidt sig fast i det danske arbejdsmarked, skriver han i en kommentar.

Han sammenligner med perioden før corona, hvor der kun var 36.000 ledige stillinger.

Steen Nielsen, der er vicedirektør i Dansk Industri, hæfter sig da også ved, at vi før 2021 aldrig har været i nærheden af at have 50.000 ledige stillinger.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at en fjerdedel af alle virksomheder giver udtryk for, at de mangler den nødvendige arbejdskraft.

- I øjeblikket er der omkring 1,7 ledig for hver ledig stilling. I starten af 2022 var det helt nede omkring 1, mens vi i 2019 var helt oppe på 3.

- Der er altså fortsat relativt mange ledige stillinger per ledig, og derfor ser vi også, at personer, der bliver ledige, ret hurtigt kommer i arbejde igen, siger han.

Tendensen ser i øvrigt ud til at fortsætte. Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, noterer sig også, at der i juli måned blev slået 20.000 nye job op.

- Historisk set bliver der slået omtrent lige så mange stillinger op som før corona, og det er tilmed det fjerdehøjeste antal stillingsopslag i en juli måned i mere end 20 år, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT