Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skabte danmarkshistorie

13. SEP 2024 • 13:04ERHVERV/POLITIK

Kristian Thulesen Dahl kalder Pia Kjærsgaard for "en særdeles betydningsfuld politiker" i et opslag på X.

På trods af et anstrengt forhold vil tidligere formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, huske Pia Kjærsgaard (DF) som betydningsfuld for dansk politik.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie X.

- Jeg vil tænke tilbage på en særdeles betydningsfuld politiker, der var afgørende for, at andre partier så sig nødsaget til at ændre deres udlændingepolitik, lyder det.

- Dét skabte danmarkshistorie! Tak for det - og for vort tætte samarbejde gennem mange år.

Kristian Thulesen Dahl var med til at stifte Dansk Folkeparti sammen med Pia Kjærsgaard, Poul Nødgaard og Ole Donner tilbage i 1995.

I 2012 blev Kristian Thulesen Dahl formand for Dansk Folkeparti. Han trådte tilbage i 2022, og efterfølgende forlod han dansk politik helt.

Undervejs i Kristian Thulesen Dahls formandskab blev Pia Kjærsgaard så utilfreds med hans ledelse, at hun aktivt planlagde at vælte ham af pinden.

Det blev kortlagt i bogen "Showbizz", hvor forfatter Anne Sofie Kragh portrætterer Morten Messerschmidt.

Pia Kjærsgaard arbejdede sammen med den nuværende formand Messerschmidt på at få Kristian Thulesen Dahl til at trække sig som formand, og det bar forholdet præg af efterfølgende.

Fredag har Pia Kjærsgaard meddelt, at hun efter fire årtier i dansk politik ikke genopstiller til Folketinget ved næste valg, der senest skal afholdes i oktober 2026.

Flere politikere har efterfølgende kommenteret Pia Kjærsgaards afsked med dansk politik.

Folketingets formand, Søren Gade (V), kalder hende for "en af de mest markante og betydningsfulde personer".

- Hun var afgørende i at skabe Dansk Folkeparti og gøre det til et af de mest indflydelsesrige partier. Hun kommer også til at gå over i historien som den første kvindelige formand for Folketinget, siger han i en skriftlig kommentar.

Pia Kjærsgaard var formand for Folketinget fra 2015 til 2019.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT