DSV bliver verdens største efter opkøb for 107 milliarder

13. SEP 2024 • 09:14ERHVERV/POLITIK

De to selskaber vil få en samlet omsætning på omkring 293 milliarder kroner, hvis man kigger på 2023.

Logistikselskabet DSV køber tyske Schenker af Deutsche Bahn for 14,3 milliarder euro, hvilket svarer til omkring 107 milliarder kroner.

Det bekræfter DSV fredag i en børsmeddelelse efter rygter om opkøbet.

Schenker og DSV vil få en samlet omsætning på omkring 293 milliarder kroner, hvis man kigger på 2023-tallene. Sammenlagt råder de to selskaber over 147.000 medarbejdere i over 90 lande.

- Dette er en transformerende begivenhed i DSV's historie, og vi er meget begejstrede for at slå os sammen med Schenker, siger DSV's topchef, Jens H. Lund, i meddelelsen.

- Med opkøbet samler vi to stærke selskaber og skaber et verdensførende transport- og logistikkraftcenter, der vil gavne vores medarbejdere, kunder og aktionærer, lyder det videre.

DSV-aktien stiger 2,6 procent efter ti minutters handel.

Efter rygterne om, at Deutsche Bahn havde valgt DSV, steg DSV-aktien markant. Da børsen lukkede torsdag var DSV steget med lige over ti procent.

DSV har længe været en del af processen om at købe Schenker. Onsdag skrev nyhedsbureauet Reuters på baggrund af unavngivne kilder, at det danske selskab havde vundet budkampen.

Med opkøbet bliver DSV det største logistikselskab i verden målt på omsætning.

Som led i handlen stopper DSV et igangværende aktietilbagekøbsprogram for op mod 1,5 milliarder kroner.

I december 2023 satte Deutsche Bahn, som er ejet af den tyske stat, officielt Schenker til salg.

Siden har flere selskaber været interesseret i at byde på logistikselskabet herunder danske Mærsk. I juli trak det danske rederi sig dog fra budkampen, da en nærmere gennemgang havde fundet udfordringer med integration af virksomheden.

Til sidst var der blot DSV og kapitalfonden CVC Capital Partners tilbage som mulige købere af Schenker.

DSV blev af mange betragtet som en favorit til opkøbet grundet de mange overlap mellem de to selskaber.

Men i slutningen af august anbefalede den tyske fagforening Verdi at vælge CVC Capital Partners som køber frem for DSV. Det skyldes, at fagforeningen er bekymret for antallet af fyringer, hvis DSV overtager DB Schenker.

Som led i købsaftalen har DSV forpligtet sig til en række "sociale forpligtelser" i forhold til medarbejderne. Dette gælder i to år, efter at handlen er gennemført, lyder det.

Opkøbet af Schenker er langt det største opkøb DSV nogensinde har lavet.

Siden slutningen af 1980'erne har DSV opkøbt en lang række virksomheder, hvilket har skabt massiv vækst for selskabet.

Selskabets hidtil største opkøb er fra 2019, hvor det måtte slippe omkring 37 milliarder kroner for schweiziske Panalpina.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT