Folketingets Præsidium har besøgt Zelenskyj i Ukraine

13. SEP 2024 • 11:24ERHVERV/POLITIK

Medlemmerne af præsidiet mødte veteraner under et besøg i Ukraine torsdag.

Folketingets Præsidium var torsdag i Ukraine, hvor medlemmerne af præsidiet blandt andet mødte Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Det meddeler Folketinget på sin hjemmeside.

- Ukraines frihedskamp er ikke kun deres egen kamp. De kæmper hver eneste dag en brutal kamp for vores værdier om frihed og demokrati.

- Derfor er det ikke Ukraine, der skal takke for økonomisk og militær støtte, men Danmark, der skal takke for deres kamp, der hver eneste dag koster menneskeliv, siger Folketingets formand, Søren Gade (V), til hjemmesiden.

Ud over Volodymyr Zelenskyj mødte præsidiet også premierminister Denys Sjmyhal, vicepremierminister Olha Stefanishyna samt repræsentanter for civilsamfundet.

Ukraine blev i februar 2022 invaderet af Rusland, og siden har de to lande været i krig.

Danmark har sammen med mange andre lande leveret støtte til Ukraine, både økonomisk støtte og levering af våben.

Præsidiet så under besøget i Ukraine det udbombede hovedkvarter for Folkekirkens Nødhjælp og besøgte en terapihave for ukrainske veteraner.

- Dem fik vi mulighed for at takke og fortælle, at hele Folketinget står bag dem og støtter dem i deres kamp, siger Søren Gade.

- Samme budskab fik vi afleveret til den politiske ledelse i Ukraine, hvor vi også understregede, at vi fortsætter støtten, så længe det er nødvendigt.

Ud over formanden består Folketingets Præsidium af Leif Lahn Jensen (S), Henrik Frandsen (M), Karsten Hønge (SF) og Karina Adsbøl (DD).

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT