Stor rotte er fanget: Legeland åbner snart igen

Stor rotte er fanget: Legeland åbner snart igen
Legelandet lukkede efter et rottebesøg. Foto: Holger Larsen
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 13. NOV 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
13. NOV 2022 • 10:30

Frivillige gør rent på Værftet mandag, og så er man klar til at genåbne.

Legelandet på Værftet i Nexø er klar til at genåbne på onsdag. Det oplyser Bjarne Bech, drifts-og aktivitetsleder for de unge på Værftet.

Legelandet lukkede forrige søndag, da der blev set en rotte inde i bygningen.

– Rottefængeren var ude med fælder, og natten til tirsdag gik en stor rotte i en fælde. Siden er der sat nye fælder op med ny lokkemad, men der har ikke været aktivitet siden. Rottefængeren siger, at vi skal være glade for, at rotten ikke har taget familien med, siger Bjarne Bech.

Han oplyser, at man tirsdag fandt ud af, hvor det med stor sandsynlighed var, at rotten var kommet ind i bygningen:

– Ellers må jeg indrømme, at vi søndag talte om, hvordan vi dog skulle finde ud af, hvor problemet var i et stort legeland i gamle bygninger.

– Beskeden fra myndighederne var, at legelandet ville kunne genåbne efter to-tre-dage, hvor der ikke var aktivitet. Men vi vil gerne være helt sikre, så vi ikke risikerede at skulle lukke igen, siger Bjarne Bech.

Alt løst legetøj, legoklodser og meget andet, blev fjernet og er blevet vasket og desinficeret.

– Mandag morgen møder otte-ti frivillige, og så bliver gulve og alle andre flader vasket af. Vi har som normalt lukket mandag og tirsdag, og så stiler vi efter at åbne igen på onsdag, oplyser Bjarne Bech.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning