Legeland lukket efter rottebesøg

Legeland lukket efter rottebesøg
Der er lukket hos Værftet ugen ud. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 8. NOV 2022 • 11:11
NYHED | ABONNENT
8. NOV 2022 • 11:11

Efter rottefængerens anbefaling har Værftet i Nexø lukket legelandet ned hele ugen. Mandag og tirsdag vil ansatte og frivillige vaske alle indendørs aktiviteter ned. Skatehallen er fortsat åben.


Søndag morgen inden åbningstid ventede en gevaldig overraskelse på Værftet i Nexø. Her havde de nemlig haft besøg af skadedyr. Derfor blev de nødt til at aflyse alle dagens aktiviteter og i stedet ringe til rottefængeren.

– Heldigvis opdagede vi det med det samme, og vi besluttede at lukke ned, for vi ved jo ikke hvor meget, de har været omkring, fortæller Bjarne Bech, som er drifts- og aktivitetsleder for de unge på Værftet.

– Vi har jo børn, der leger med lego, så det er af sikkerhedsmæssige årsager, vi har valgt at lukke ned, fordi vi ikke vil sprede noget smitte, forklarer han.

Efter besøg fra skadedyrsbekæmpelsen og sparring med kommunen blev de rådet til at holde lukket i yderligere tre dage efter for at være sikker på at alle giftstoffer var ude af faciliteterne.

– Vi har valgt at holde lukket ugen ud. Vi havde egentlig snakket om, om det mon var muligt at åbne i weekenden, fordi vi har tre børnefødselsdage, men vi kan ikke nå at have alt vasket ned og klar til den tid, forklarer han.

Alt legetøjet, inventar, vægge og gulve skal nemlig vaskes med rodalon inden det kan tages i brug igen, og på de faste lukkedage mandag og tirsdag i den kommende uge vil de ansatte indkalde gruppen af frivillige til et par vaskedage.

– Vi kan allerede nu begynde at vaske legetøj af, men det må bare ikke komme ind i bygningerne igen før de også er vasket grundigt ned.

– Det er et kæmpe arbejde at få det hele gjort helt rent og at blive klar til at åbne igen uden at problemet kommer tilbage, forklarer han.

Det drejer sig om rettidig omhu, når de derfor har valgt at holde lukket i en hel uge. For hvis de åbner for tidligt og skadedyrene kommer tilbage, så skal hele det store arbejde gøres om igen.

Gammelt havneområde

På en måde er det faktisk heldigt, at Værftet ikke tidligere har haft besøg af rotter i de snart 20 år, de har holdt til på det gamle havneområde i Nexø.

– Det er et gammelt havneområde, og det betyder, at der bare er rigtig mange rotter i nærheden, men vores opgave er at sørge for at bygningen er tæt, så der ikke er nogle steder, de kan komme ind, forklarer Bjarne Bech.

Derfor går den næste uges tid også med at inspicere bygningerne, tætne alt hvad der kan tætnes og sikre, at de ubudne gæster ikke kan komme ind i fremtiden.

Alle ugens aktiviteter er blevet aflyst, og det betyder at alle Værftets klubber, som plejer at finde sted om torsdagen ikke bliver til noget i denne uge, ligesom de tre fødselsdage i weekenden også må rykkes. Det kommer til at koste lidt, men det er ikke det, der fylder for Bjarne Bech.

– Det er meget træls med de gener, det giver for de mennesker, der havde regnet med at de skulle herhen til planlagte aktiviteter.

Han gætter på, at det er omkring små 250 mennesker, der kommer til at gå glip af deres besøg på Værftet på grund af lukningen.

– Men det er heldigvis ikke højsæson, hvor der plejer at komme mange flere.

Skatehallen, som ligger i forlængelse af de indendørs faciliteter er åbent som det plejer. Det er et råt område, hvor der ikke er varme på. Skulle en rotte have løbet over gulvet her, så er der ikke den samme smittefare, mener Bjarne Bech.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning