Skole budgetterer med millionunderskud

NYHED | ABONNENT | 13. MAJ 2023 • 10:30
NYHED | ABONNENT
13. MAJ 2023 • 10:30

Selvom Hans Rømer Skolen gik ind i 2023 med et overskud, har skolen budgetteret med et underskud på over en million kroner.

Årets budget ser ikke for godt ud på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby - faktisk er der budgetteret med et underskud på 1,3 millioner kroner.

Det fremgår af skolebestyrelsens årsberetning, der er blevet tilsendt Tidende op til skolens årsmøde på mandag den 15. maj.

Og det underskud skyldes flere ting, lyder det i beretningen:

– Dels er vi blevet ramt lidt hårdere end forventet af den nye tildelingsmodel. Dels er en måske uretmæssig indtægt for hjemmeskolede børn fjernet, fordi kommunalbestyrelsen har oprettet en central funktion, som skal varetage tilsynet med de hjemmeskolede børn. Samtidig er der en række krav i loven, som vi skal møde, ligesom der er krav fra kommunalbestyrelsen, lyder det blandt andet.

– Vi har for eksempel lovet at bruge og samarbejde med folkebiblioteket, og der er fastsat ødækkende åbningstider i SFOen. Det er da heller ikke, fordi vi ønsker at lave et ringere skoletilbud, men mulighederne for at skære i budgettet er meget begrænsede. Derfor har vi måttet konstatere, at vores skole er underfinansieret i år, selvom vi går ind i året med et overskud fra sidste år.

– Det bedste, vi kan gøre, er at blive ved med at lave en god skole, så flere forældre vælger os. Det vil i sidste ende gavne på indtægtssiden, hvis der er flere elever på skolen.

Et godt og trygt skoletilbud

Hans Rømer Skolen har i øjeblikket 323 elever, hvoraf 26 hjemmeundervises, og det fremgår af beretningen, at bestyrelsen gerne vil have klasserne fyldt lidt bedre op.

– Vi har et lille fald i antallet af elever (-6 elever), når vi ser på skoleårets start sammenlignet med udgangen af marts 2023. Samtidig ser vi ind i et kommende skoleår, hvor vi øger antallet af indskrivninger for kommende 0. klasse en lille smule. Positivt er det, at vi kan se, at vandringen fra vores distrikt til andre folkeskoler er på en klar tilbagegang. Vi håber, at det skyldes, at flere forældre har fået øje på, at Hans Rømer Skolen er et rigtigt godt og trygt skoletilbud.

I beretningen bliver det ligeledes påpeget, at der på skolen har været en fremgang i trivselsmålinger blandt eleverne, hvilket er til stor glæde for bestyrelsen.

– Vi har alligevel valgt, at årets tilsyn skal handle om trivslen, og hvordan skolen arbejder med trivsel. For selvom trivselsmålingen var rigtig positiv, så har vi på vores skole problemer med et stigende fravær blandt eleverne. En tendens, som man kan se i hele landet.

Årsmødet finder sted mandag den 15. maj klokken 19 i skolens festsal.