Ølfestival: Vi håber bare det går totalt bananas

Ølfestival: Vi håber bare det går totalt bananas
Dan Jeppsen, formand for Ølentusiasterne på Bornholm og tovholder for den bornholmske ølfestival er en glad mand. Masser af gæster, musik på torvet og godt vejr er forklaringen. Foto: Anders LIljeroth
NYHED | ABONNENT | 6. AUG 2022 • 15:00

Øl i alle mulige forskellige farver og smagssammensætninger flød i stride strømme lørdag på Store Torv i Rønne, da Ølentusiasterne bød indenfor til ølfestival.

Der var en voldsom summen af liv og en sød duft af humle og gær på Store Torv i Rønne lørdag. Her var for femte år i træk inviteret til ølfestival, i år uden corona-restriktioner. Og det er en glad tovholder og formand for Ølentusiasterne Dan Jeppsen, som Tidende møder en time inde i festivalen.

Hvordan er det gået indtil videre?

– Jamen da klokken var kvart i elleve stod folk allerede i kø og var klar til at købe poletter, og så er det lidt svært at sige, at vi jo først åbner klokken 11. Det er altid overraskende hvor mange der komme til at starte med, men jeg er en glad mand i år. Se hvor mange mennesker der er kommet, siger han og peger rundt i de to telte, hvor der er fyldt med snakkende og grinende mennesker, der går fra bod til bod og nyder de våde varer.

Festivalen er bygget op sådan, at man køber et antal jetoner, fuldstændig som dem man får på et casino, og så går man rundt til de boder man finder mest spændende. Ved hvert sted betaler man så med en jeton, og får det glas øl skænket man har lyst til.

Og det er tydeligt, at stemningen i teltet stiger, for hver øl der bliver serveret.

– I år håber vi bare det går totalt bananas. Vi har musikken fra scenen på torvet i baggrunden, og vi har fantastisk vejr, lyder det fra Dan Jeppsen.

Festivalen har åbent for salg af jetoner frem til klokken 17, og herefter står den på oprydning og nedlukning indtil klokken 18.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?