Folk synes godt om vores øl, og det er rigtig dejligt

Folk synes godt om vores øl, og det er rigtig dejligt
Bent Boris Hansen, der sammen med vennen Søren driver bryggeriet LG, får en øl-snak med gæsterne ved ølfestivalen på torvet i Rønne. Foto: Anders Liljeroth
NOTITS | RØNNE | ABONNENT | 6. AUG 2022 • 15:00

Bent Boris Hansen og Søren Vaupell Zoëga Christensen syntes at det lød lidt finkulturelt at være med i en læsegruppe, og da de sammen begyndte at brygge øl for 10-12 år siden, valgte de at kalde bryggeriet for netop det - Læsegruppen.

Senere har de to venner opdaget, at navnet nok er lidt for langt og besværligt, så derfor hedder bryggeriet nu blot LG.

De to venner har dog leget med andet end øl, inden de virkelig fik smag for den gærede drik.

– Vi startede med sammen at lave ungdomscirkus i Cirkus Stjerneskud i Allinge, men da vi stoppede med det, begyndte vi at lave øl. Og det er nu 10-12 år siden, fortæller Bent Boris Hansen, der skænker kold øl ud til gæsterne ved ølfestivalen i Rønne.

Det lille bryggeri vandt for et par år siden på Bornholm en konkurrence med en imperial IPA, og det gav blod på tanden, og de begyndte at lave øl kommercielt.

Kan man tjene penge på det?

– Man kan i hvert fald ikke leve af det - det er stadig for sjov. Men der er jo andre her på festivalen der har gjort det til en levevej. Og det kunne da være sjovt at drive det til mere.

Hvor brygger I?

– Det gør vi i Vang. Der har vi vores anlæg stående. Men det kommercielle øl brygger vi på lidt større anlæg. Vi køber os ind hos Johnny på Small Batch, og der kan vi få brygget lidt større portioner. For når vi kun kan brygge 100 liter af gangen, så tager det altså noget tid.

Vi tester nye øl

De to venner forsøger sig hele tiden med nye smage i deres øl, og når de har brygget en bestem opskrift nogle gange, så kan det være at den bliver klar til mere kommerciel brygning.

– Vi brygger 100 eller 200 liter af gangen i Vang. Vi kalder det vores testanlæg. Så tester vi nogle gange, og for eksempel den nyeste øl vi har med i dag, en stout, som har whisky og egetræsspåner i, for at gøre den lidt spændende, den skal vi nu gå kommercielt med.

Hvordan modtager gæsterne det i dag?

– De kan lide det. Så det er jo rigtig dejligt, siger Bent Boris Hansen.

Han bemærker, at han i dag står alene, og kun har sin makker Søren med på et lille billede.

– Min makker Søren er til et arrangement i Jylland. Og for en måned siden, da han var på en messe i Esrum Kloster, der havde han et billede med af mig, så i dag har jeg taget et billede med af ham. Så er han også lidt med.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?