Nyt efterskolehold starter søndag

Nyt efterskolehold starter søndag
Bornholms Efterskole. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 3. AUG 2023 • 17:00
NOTITS
3. AUG 2023 • 17:00

I weekenden starter 87 nye elever på Bornholms Efterskole, som så er 'stort set fyldt op'.

Søndag den 6. august møder 87 nye elever hinanden for første gang, når de sammen med deres forældre møder op til første skoledag på Bornholms Efterskole. Det er ikke udelukket, at der ankommer et par stykker mere, som endnu ikke er tilmeldt.

Hovedparten af eleverne kommer fra Sjælland og en enkelt fra Grønland.

– Jeg er godt tilfreds med, at vi når det antal elever. Jeg er også godt tilfreds med, at alle ansatte på skolen spiller så aktivt og positivt med, for at vi kan skabe en endnu bedre efterskole, fortæller forstander Claus Larsen-Jensen i en pressemeddelelse.

Skoleåret opstartes med et forældrearrangement, introdage og en udflugt til Pedersker Præstegård, og herefter begynder hverdagen med undervisning og aktiviteter.

– At være teenager er en opbrudstid, hvor meget kan gå godt, men også galt. Vi skal hjælpe alle elever til at det går godt for dem, og at de netop ved efterskoleopholdet væk fra forældre vokser - ikke bare fysisk, men også mentalt og finder afsættet til voksenlivet, fortæller Claus Larsen-Jensen-

Flertallet af de nye elever skal starte i 10.klasse, men omkring 30 af de unge skal starte på linjerne erhverv og gastro. Som noget nyt vil der også være fokus på langt flere tilbud om erhvervspraktik for pigerne ved siden af de fag, som Campus udbyder.

"Samtidig lægges der stor vægt på virksomhedsbesøg og praktik. Eleverne skal bibringes viden om alle ungdomsuddannelsesmuligheder, og at der i fremtiden bliver et skrigende behov for faglærte," står der i pressemeddelelsen.

Mere musik

Staben af ansatte fortsætter stort set som før sommerferien - dog med et par få ændringer.

Som ny lærer i blandt andet dansk er nyansat Anne Rosendahl Laursen, som er nyuddannet lærer på Bornholm, og så sker der et skifte som tysklærer, hvor Jutta Karsten, der er tysk og fra Pedersker stopper for at starte på Hasle skole. Hun erstattes af en tysk landsmand, Torsten Last. Og netop de ansatte er også en hjertesag.

– For mig er det også vigtigt, at der er et godt og trygt arbejdsmiljø for de ansatte, så det bedste hos alle, kreativiteten og engagement slippes løs, fordi man er i et trygt miljø, fortæller Claus Larsen-Jensen.

I pressemeddelelsen oplyser efterskoleforstanderen desuden, at han har en forventning til, at renoveringen på Villa Nova vil forbedre undervisningsfaciliteterne på Bornholms Efterskole. Renoveringen er i fuld gang, og der ses frem til en tilladelse fra kommunen til anvendelsen til undervisnings- og kulturformål snarest.

Som noget nye kommer musik desuden til at spille en større rolle på Bornholms Efterskole. Der indføres musik som fag, og etableres musiklokale.

"Det er så heldigt, at efterskolen fra tidligere har masser af musikudstyr, og at der blandt lærerne er en uddannet musiklærer, flere der spiller på guitar og trommer. Der indføres også morgenmøde hver mandag morgen med sang og musik", oplyses det i pressemeddelelsen.

– Jeg er oprigtig talt stolt af det som Bornholms Efterskole kan og gør, og det som Bornholm kan levere til, at vi har sådan en efterskole, siger forstander Claus Larsen-Jensen.