Kriseramt klubtilbud håber på hjælp fra erhvervslivet

Kriseramt klubtilbud håber på hjælp fra erhvervslivet
Dennis Nyman Steensen tror på, at Klub Nord kan komme igennem begyndervanskelighederne og få en bæredygtig drift. Arkivfoto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 6. OKT 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. OKT 2023 • 05:30

Klub Nord er kommet fra start med få tilmeldte, og nu har man et halvt år til at rette op på tingene.

Allinge El er Klub Nords første erhvervspartner, og i den private fritidsklub håber man, at flere lignende erhvervssponsorater kan være med til at hjælpe tilbuddet igennem en svær begyndelse.

Klub Nord, der har hovedkvarter ved Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge, blev etableret i august som et tilbud til børn fra 4.-7. klasse efter skoletid. Klubben drives af en lønnet klubmedarbejder sammen med frivillige hjælpere.

I den første halvanden måned var det et gratis tilbud, hvilket flere end 30 børn benyttede sig af. Men så blev det oktober og første betalingsmåned (750 kroner om måneden), og så er langt de fleste af børnene faldet fra. Det kunne P4 Bornholm oplyse torsdag morgen.

Skal have penge i kassen

Dennis Nyman Steensen, formand for Klub Nord, ønsker ikke at oplyse præcis, hvor mange børn, der er tilmeldt klubben. Kun at det er alt for få.

Hvor akut er lukningstruslen?

– Vi har i hvert fald et halvt år med de midler, vi har i dag. Så indtil videre er der nogenlunde ro på. Men der skal selvfølgelig nogle penge i kassen for, at vi kan lønne vores klubmedarbejder, siger Dennis Nyman Steensen til Tidende.

– Nu har vi fået vores første erhvervspartner, som gerne vil være sponsor i de næste tre år. Dem håber vi at få nogle flere af – nogle der kan se ideerne og værdien i det, vi har i gang i, fortsætter klubformanden.

Klub Nord har fået en del fondsmidler til opstarten, men de er til indkøb af diverse faciliteter til klubben. Støtte fra erhvervssponsorer kan derimod indgå i den daglige drift af klubben.

Skal op på 40 børn

Er det meget afgørende for klubbens fremtid at få flere lignende aftaler med erhvervslivet?

– Ja, det er det. For vi skal op på 40 tilmeldte børn, hvis forældrebetalingen alene skal dække driften. Vi må nok indstille os på, at mange børn i vores målgruppe har været vant til at være selvkørende, fordi der ikke har været noget tilbud til dem. Dem vi skal fange er dem, der kommer fra SFO. Så der kommer en indkøringsperiode, nok på tre år, før vi er inde i en ordentlig cyklus.

– Nu skal der kæmpes for at få nogle flere sponsorater, indtil vi kan være selvkørende, siger Dennis Nyman Steensen.

Hvad er det, I kan lokke erhvervspartnere med?

– De får en reklameplads på Bornholms bedste beliggenhed i form af et skilt på vores facade, som er til at få øje på, siger Klub Nord-formanden.

Frivillige er plan B

Er et 100 procent frivilligt drevet tilbud en mulighed?

– Vi må se sandheden i øjnene, hvis ikke vi får flere medlemmer og får nogle flere penge ind. Så må plan B være at få nogle flere frivillige. Men det vil samtidig være meget skrøbeligt, hvis det skal drives kun af frivillige. Der skal være nogle til at sætte rammerne, så vi kommer ikke ud over, at der vil være nogle, der skal bruge rigtig meget tid og energi på det.

– Jeg hælder mest til, at vi fortsat skal have et lønnet og professionelt ledet klubtilbud.

– Jeg er meget fortrøstningsfuld og tror på, at vi nok skal få noget støtte fra erhvervslivet og andre til at køre videre, slutter Dennis Nyman Steensen.