Frustrerede forældre indsamler underskrifter: 'Det er fuldstændig tosset'

Frustrerede forældre indsamler underskrifter: 'Det er fuldstændig tosset'
William Jensen brugte sin lørdag på at indsamle underskrifter i protest. Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 19:00
NYHED | RØNNE | ABONNENT
16. SEP 2023 • 19:00

Lørdag blev der samlet underskrifter i Rønne i protest over, at Åvangsskolen og Søndermarksskolen står til at blive samlet under ét distrikt. Det handler om børnenes trivsel, fortæller forælder bag underskriftindsamlingen.

 

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at beslutningen om at samle Åvangsskolen og Søndermarksskolen under ét distrikt ikke er lige populær alle steder.

Mange forældre har, siden budgetaftalen blev landet, råbt vagt i gevær, og i torsdags indledte de en protest ved at lægge børnesko foran byrådssalen på Landemærket. Lørdag fortsatte kampen for William Jensen, der har to børn, som kan blive ramt af, at klasser bliver brudt op, så også nuværende elever skal skifte fra den ene skole til den anden. Han var nemlig gået på gaden for at indsamle underskrifter for at vise, hvor mange der bakker op om forældrenes bekymring over den forestående sammenlægning.

– Det handler om trivslen for vores børn og unge. Erfaringen fra dengang Østre Skole blev nedlagt siger jo, at trivslen hos de berørte elever efterfølgende har været enormt dårlig. Så det er fuldstændig tosset at gennemgå en lignende øvelse, siger William Jensen, da Tidende møder ham på Store Torv i Rønne.

Mange har en holdning

Her har han i løbet af dagen gået og snakket med mennesker, som på forhånd var mere eller mindre indviede i, hvad underskriftindsamlingen går ud på.

– Mange har en holdning til det. Jeg har også mødt nogen, som ikke bor her, men har prøvet det i deres egen kommune, hvor det heller ikke var godt. Der er i hvert fald mange, der kan nikke genkendende til problematikken, fortæller William Jensen og fortsætter:

– Nogle af dem, jeg har talt med, kan også huske, hvordan det var dengang Østre Skole lukkede, og de fortæller, hvor dårligt det gik.

Personligt kom det som en overraskelse for William Jensen, at beslutningen blev truffet af en enig kommunalbestyrelse. Særligt med tanke på, at flere af politikerne også har set, hvordan det gik sidste, fortæller han.

– Man kan tænke, at de skulle have lært af erfaringen. Jeg er godt klar over, at det er en sparerunde, og pengene skal findes på en eller anden måde, men hvorfor skal det altid være børn og unge, det går ud over? Vi har heller ikke nogen klubber, og der er rigtig mange ting, som halter hos vores unge og børn, siger William Jensen.

Kan det ændre noget?

Det er blevet til en del underskrifter fra mennesker, der gerne vil vise sympati, men selvom det er rart at mærke opbakning, er det spørgsmålet, hvilken forskel det gør, inden kommunalbestyrelsen torsdag skal behandle budgetaftalen for første gang.

– Vi håber virkelig på, at det kan være med til at ændre noget. Ellers gjorde vi det ikke. Men man kan godt blive lidt i tvivl, når man hører politikerne, og når der for eksempel ikke er nogen af dem, der mødte op forleden, fortæller William Jensen med henvisning til forældrenes protest-arrangement den 14. september, hvor alle 23 kommunalbestyrelsesmedlemmer ellers var inviteret.

Om det hjælper i sidste ende eller ej, er sagen under alle omstændigheder så vigtig, at William Jensen gerne bruger sin lørdag på at snakke med folk og indsamle underskrifter.

– Vi bliver nødt til at holde fast i det, der er godt, og Åvangsskolen og Søndermarksskolen har haft et knap så godt ry, som nu er blevet godt. Det kan godt være, man sparer noget på det nu og her, men man sparer ikke i den lange ende.