Får en kvart million: De her penge har kæmpe betydning

NYHED | ABONNENT | 11. JAN 2024 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. JAN 2024 • 15:30

På Bornholm er Kirkens Korshærs børnecafé i Aakirkeby den store vinder i TrygFondens nye donationer. Børnecaféen får lige over en kvart million kroner. Mindre beløb havner i Rønne, Sandvig og Klemensker.

252.600 kroner fra TrygFonden er på vej til Kirkens Korshærs børnecafé i Aakirkeby.

Beløbet gør børnecaféen midt på Bornholm til modtager af det niende største beløb blandt de i alt 78 modtagere i Region Hovedstaden, som TrygFonden netop har fordelt 11,3 millioner kroner blandt.

– Det er jo fantastisk, siger Rikke Mari Christiansen, tovholder på børnecaféen.

Børnecaféen Aakirkeby er et tilbud til børnefamilier og unge med udfordringer, der kan komme fra familie, økonomi, sygdom eller et begrænset netværk. Her tilbyder børnecaféen fællesskaber, hvor der er plads til leg og kreative udfoldelser og tid til nærvær og omsorg.

– Vi vil primært bruge pengene på oplevelser til børnefamilierne og de unge. Vi kommer også til at bruge nogle af pengene på fællesspisninger og forplejning de dage, hvor vi har åbent, og vi har også udgifter til løn og til trransport for at komme rundt med de unge, fortæller Rikke Mari Christiansen.

– Men jeg tænker også, at vi skal i cirkus. Det er en stor udgift for familierne og noget, som de ellers ikke ville have gjort. Jeg tænker også, at vi skal en tur til Christiansø, og man kunne også tænke i en tur til Sverige eller i Tivoli for de unge, siger hun.

Børnecaféen har to medarbejdere og er et åbent tilbud, hvor man kan komme ind fra gaden. Tilbuddet i Aakirkeby håbede på penge fra TrygFonden, men uden at føle sig spor sikker.

– TrygFonden har også støttet os tidligere, så vi følte os bestemt ikke sikre på også at få penge denne gang. Og slet ikke det fulde beløb, som vi havde søgt om. Men vi håbede meget, for de her penge har kæmpe betydning for det tilbud, som vi kan give, siger Rikke Mari Christiansen.

Rønne Svømmeklub får 12.900 kroner fra TrygFonden. De skal bruges på bassinlivredderprøver. 7.500 kroner til et hjertestarterskab er på vej til ejerforeningen bag Strandslot Sandvig. Endelig får Klemensker Børnehus 9.100 kroner til cykelhjelme.