Tilbage i uniformen efter 20 år

Tilbage i uniformen efter 20 år
Malene Rossil er glad for at være tilbage i hospitalsvæsenet. Foto: Bornholms Hospital
NYHED | ABONNENT | 14. FEB 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
14. FEB 2024 • 19:00

Malene Rossil er returneret til sygeplejefaget på Bornholms Hospital efter 20 år væk.

Malene Rossil, som er opvokset delvist på Bornholm, delvist i Grønland, blev uddannet sygeplejerske i 1998. Efter nogle år på Rigshospitalets hjerteafdeling rejste hun til Grønland, Nordindien, Norge og Gotland med sit arbejde.

I 2007 forlod hun imidlertid sygeplejefaget for at forfølge drømmen om at blive selvstændig. Efter seks år med eget bryggeri og en periode som projektleder hos Gourmet Bornholm tog livet dog en uventet drejning, fortæller en pressemeddelelse fra Bornholms Hospital, som fortsætter:

En varm sommereftermiddag stod Malene på havnen i Gudhjem og sælger honning og Sevablødda for Gourmet Bornholm, da en sygeplejerske fra Bornholms Hospital trækker hende til siden.

– Hun spurgte, om jeg havde lyst til at komme tilbage til faget. Jeg svarede først nej, fordi jeg tænkte, at jeg havde været væk for længe, fortæller Malene.

Efter en kort tænkepause indgik hun dog en aftale med hospitalet om en ansættelse med et grundigt introduktionsforløb.

– Jeg var både nervøs og spændt på at vende tilbage, men det er gået over al forventning, kan hun i dag fortælle.

Udviklingen har taget fart, siden Malene Rossil forlod sygeplejefaget i 2007, men Bornholms Hospital er fulgt med, fastslår hun:

– Der er sket meget på de 20 år, jeg har været væk fra faget. Jeg oplever en høj arbejdsmoral og en stor kvalitet i det arbejde, der ydes. Der er tænkt over tingene! Lige fra glidestykker til kanyletyper, medicinadministration og samarbejdet med kommunen og praktiserende læger.

Hun fortsætter:

– Selv om hospitalet har været inde i en presset periode, har jeg oplevet en stor lyst, vilje og overskud til at introducere mig til faget fra mine kolleger og ledelse. Det har jeg været ret imponeret over og er utroligt glad for det.

En stor del af hendes introduktionsforløb består i kontinuerlig undervisning.

– Det giver mig en stor tryghed, og jeg er imponeret over det høje faglige niveau, jeg møder, siger hun i pressemeddelelsen.

Godt ind i faget

Det er i det hele taget vigtigt at tage godt imod nye medarbejdere, så de bliver en integreret del af arbejdspladsen, påpeger hun.

– Jeg føler, jeg er kommet godt ind i faget igen takket være den fantastiske modtagelse. Og her mener jeg ikke kun den faglige del, men også den relationelle og kollegiale, som er mindst lige så vigtig for min trivsel.

Hun forklarer da også videre, at hun har altid været pjattet med at være sygeplejerske.

– Det eneste, jeg ikke er vild med, er nattevagter, ler hun og pointerer, at der til gengæld ikke er to dage, der er ens.

– Det tværfaglige samarbejde er meget udtalt på Bornholms Hospital, og det er vildt fedt og ekstremt givende at få forskellige perspektiver på patienternes behandlingsplaner, forklarer hun og fortsætter.

– Plejeforløbsplanerne fungerer, i samarbejde med visitationen og hjemmeplejen, helt perfekt. Når man er omsorgspersonale, har man jo til opgave at passe på patienten i den fase, hvor de er her, men vi har også behov for at sikre os, at der er en ordentlig opfølgning, når patienten bliver udskrevet.

Hun har snart afsluttet den første del af sin ansættelse på sengeafsnittet. Herefter går turen videre til akutmodtagelsen.

– Jeg mangler et videnskabsteoretisk modul, som jeg gennemgår sideløbende med min ansættelse, og så er drømmen på sigt at tage en efteruddannelse. Vi skal jo lære hele livet, og jeg stopper nok aldrig, forklarer hun.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT