Sygeplejersker på hospitalet nedlægger arbejdet – denne gang handler det ikke om ligeløn
Sygeplejerskernes strejke blev afsluttet i slutningen af august, men tre uger senere markerer sygeplejersker fra Bornholms Hospital deres utilfredshed igen – denne gang over bemandingen. Foto: Jens-Erik Larsen

ARBEJDSMARKED | BORNHOLM | GRATIS
15. SEP 2021 • 07:50
Jakob Nørmark
Journalist

Sygeplejersker på hospitalet nedlægger arbejdet – denne gang handler det ikke om ligeløn

Onsdag klokken 7.50 nedlægger en del sygeplejersker på Bornholms Hospital arbejdet.

Aktionen gennemfører sygeplejerskerne "som en reaktion på den katastrofale sygeplejemangel", skriver de i en mail til den lokale presse forud for arbejdsnedlæggelsen.

"Vi har svært ved at bemande vores afdelinger. Dette går ud over arbejdsmiljøet og patientsikkerheden. Vi er meget bekymret for vores sundhedsvæsens fremtid."

Sygeplejerskerne vil genoptage arbejdet klokken 8.45, oplyser arbejdsmiljørepræsentant på intensiv afdeling, Louise Riisager, på vegne af sygeplejerskerne.

Onsdagens korte arbejdsnedlæggelse finder sted i kølvandet på ti ugers strejke om lønforholdene hen over sommeren, der endte med et lovindgreb fra regeringens side.

Tidligere på ugen har personale på andre hospitaler i landet gennemført tilsvarende korte arbejdsnedlæggelser for at sætte fokus på arbejdspres og normeringer.Flere nyheder