Steenberg med Solidt overskud: Nu kommer der et år med run på

Steenberg med Solidt overskud: Nu kommer der et år med run på
Anders Bjerregaards firma skal ud og besigtige en hel masse boliger på Bornholm i 2022. To fuldtidsansatte skal bruge flere år på at klare opgaven for Steenberg Tegnestue. Foto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 19. JAN 2022 • 10:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
19. JAN 2022 • 10:30

Hos Steenberg Tegnestue i Rønne har det været et ganske normalt år i 2021 fra januar til november. I december modtog firmaet opgaver, der gav rigeligt med arbejde i 2022.

 

Regnskaberne fra virksomheder i byggebranchen har vist, at det er en branche i massiv fremgang. Tendensen er, at der er nok at lave for de mange håndværkere, og flere virksomheder kommer ud med et plus. Det samme gør sig gældende på Steenbergs Tegnestue, der bevæger sig i samme branche som håndværkerne. Og hvis det regner på præsten, drypper det på degnen.

I 2021 kom Steenbergs Tegnestue ud med et overskud på 651.0000 kroner, hvilket selvfølgelig glæder direktør, Anders Bjerregaard.

– Der er generel travlhed i byggebranchen, og det smitter jo af hos os. Vi favner bredt, og vi har mange fagområder; arkitekter, bygningskonstruktører og så videre. De har alle nok at lave, siger Anders Bjerregaard.

Stort og småt

2021 er især gået med en masse mindre sager hos Steenberg Tegnestue. Det kan være besigtigelser af ejendomme, hvor firmaet sender en bygningskonstruktør ud og hjælper med opgaven. For eksempel kan de blive kaldt ud til et utæt tag for at give en uvildig vurdering. Det kan mindre opgaver som ombygninger, tilbygninger og nye bygninger, som Steenbergs Tegnestue skal stå for.

De små sager stod på hele året. Andre år plejer der at være enkelte større sager – sager der giver udslag i tallene på bundlinjen. De sager udeblev i 2021, eller i hvert fald størstedelen af 2021. Men på falderebet landede der ikke bare én eller to, men tre store opgaver på Anders Bjerregaards bord.

– I vores tilfælde har der ikke været nogle større sager stort set hele 2021. Omsætningen er stort set neutral i forhold til de andre år. De små sager holder omsætningen kørende. De store sager er nødvendige for, at vi kan optimere vores virksomhed. De er en vigtig forudsætning for, at biksen kan løbe rundt. I slutningen af 2021 var vi heldig at lande nogle store aftaler, så vi ser frem til nogle gode år, siger Anders Bjerregaard.

Opgaver med fremtid i

De store opgaver inkluderer blandt andet 95 boliger hos Bo42, der skal renoveres. Det er tilstandsvurderinger af alle almene boliger på Bornholm, som de skal lave for Landsbyggefonden. Det vil sige, at det er en stikprøve af alle almene boliger på Bornholm. Og så gik Swanvika i Svaneke også så småt i gang, hvor Steenberg Tegnestue får en rolle at spille. Alle tre, store opgaver blev en realitet i december.

– Det er opgaver, vi har arbejdet på i tre-fire måneder, der kom på plads i december. Det er ikke bare dumpet ned fra himlen og på vores bord, siger Anders Bjerregaard.

Med egne ord fik Anders Bjerregaard også en helt anden ro i maven, da arbejdsåret 2022 tegnede sig for ham, allerede inden det var startet. Selvom de store opgaver ikke alene kan få det til at løbe rundt på tegnestuen, så hjælper det firmaet noget af vejen. Men der skal stadig helst også komme de sædvanlige små opgaver ind, fortæller Anders Bjerregaard.

– På Bornholm ser vi ind i en tid med andre store anlægsprojekter: Østre Skole og anddelsboliger, kunstmuseet og gymnasiet bare for at nævne nogle. Der er ingen tvivl om, at jeg godt kan være bekymret for, om der er nok håndværkere på øen til at imødekomme den travlhed, der er nu, og den der kommer, siger Anders Bjerregaard.

– Det bliver et år med run på. Ingen tvivl om det. De her tre opgaver løfter ikke noget alene, men vi håber, at der kommer en normal tilgang af opgaver også. Hvis det holder stik, så får vi travlt. Men det er ufordudsigeligt i denne branche, siger Anders Bjerregaard.